Serđo Skariolo / -FOTO: FIBA
15/03/2024 u 19:03 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Serđo Skariolo i Španija nastavljaju saradnju

Potpisan novi četvorogodišnji ugovor

Serđo Skariolo i košarkaška reprezentacija Španije imaju jednu od najuspješnijih i najdužih saradnji u istoriji sporta.

Prema saznanjima „AS-a“, saradnja će trajati još najmanje četiri godine, nakon što su se italijanski strateg i čelnici Košarkaškog saveza Španije dogovorili o nastavku saradnje.

U svom prvom mandatu, Skariolo je Španiji donio srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, dok je u drugom, koji je počeo 2015, od Španije napravio svjetsku košarkašku silu.

Osvojio je Mundobasket 2019. u Kini, treće mjesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i osvojio četiri zlatne i jednu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Skariolov uspješan niz osvajanja medalja pokušaće da nastavi na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, ali prvo će morati da obezbijedi vizu za učešće na najvećem sportskom događaju.

Protivnici poput Libana i Angole, odnosno Bahama, Poljske i Finske, ne bi trebalo da predstavljaju problem „crvenoj furiji“.

Jedina prepreka da Skariolo ostane na španskoj klupi mogla bi da bude smjena predsednika Saveza, odnosno odlazak Elise Agilar sa te funkcije, što je malo vjerovatno jer "AS" piše da će ona, vjerovatno, biti jedini kandidat za predsjedničku funkcijuna izborima 20. maja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:22