Josip Sesar / -FOTO: ABA LIGA
17/07/2023 u 19:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sesar nije više trener Cibone

Razočaran odnosom čelnika kluba prema igračima i stručnom štabu

Josip Sesar nije više trener Cibone. 

Uprava Zagrepčana je opet uspjela da prevari još jednu generaciju igrača i trenera višemjesečnim kašnjenjima i neisplaćivanjima ugovornih obaveza, pa je bilo za očekivati da će drugu godinu zaredom promijeniti gotovo cijelu ekipu.

Krešimir Ljubičić je već otišao u Split, najbolji igrači poput Borne Kapuste biraju između novih destinacija, a klub je napustio i trener.

Novi hrvatski selektor, tokom godinu dana u Ciboni nije primio niti jednu platu, ali prema informacijama dostupnim "Indexu", nije otišao zbog toga nego jer se uprava ponovno nije ni potrudila da objasni situaciju igračima i pokušala ih uvjeriti da ostanu.

Sesaru nakon dobre sezone u Ciboni i osvajanja Kupa "Krešimira Ćosića" ponuda neće nedostajati, a za sada je potvrđeno interesovanje ambicioznog zagrebačkog prvoligaša Dinama, dok su ostale iz inostranstva.

Uprkos rastanku, Sesar ostaje u dobrim odnosima s klubom i namjerava da mu da priliku za dogovor o dugovanjima prije nego što zvaničnim putem odluči da zaštiti svoja prava i pridruži se nizu igrača i trenera koji svojim potraživanjima mogu blokirati klupski račun.

Cibona je prošle godine bila u sličnoj situaciji, nakon osvojene titule prvaka razišla se cijela ekipa, gotovo svi igrači kojima je ostala dužna iskoristili su pravo na raskid ugovora i napustili klub bez obeštećenja.

Kao i puno puta do sada, Cibona je tada bila blizu gašenja, a spasila ju je grupa inostranih investitora, koja opet nije donijela finansije za sprječavanje ponavljanja istog scenarija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:08