Kris Singlton / -FOTO: PRINTSCREEN
05/05/2023 u 18:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Singlton pušten na kućno liječenje

Amerikanac napustio bolnicu

Zabrinula je košarkašku javnost u Evropi vijest da je iskusni krilni centar Anadolu Efesa Kris Singlton završio u bolnici zbog jakih bolova u grudima.

Nakon što su odrađeni detaljni pregledi, Amerikanac je pušten na kućno liječenje, obelodanio je klub.

On je prije dva dana primljen u bolnicu sa sumnjom da je doživeo srčani udar.

Efes se postarao da Singlton bude podvrgnut temeljenim testiranjima, a zvanično je saopšteno da je prošao radiološku evaluaciju, kao i kardiološke preglede, nakon kojih mu je dijagnostikovan perikarditis (upala srčane maramice), kao i obostrana plućna efuzija (pojava tečnosti između dva lista plućne maramice), prenosi BasketNews.

Nema informacija o tome koliko bi Singlton mogao da odsustvuje zbog svega što se desilo, ali je utisak da neće skorije na teren.

Najbitniji je da je sa američkim košarkašem sve u redu, da su problemi pravovremeno dijagnostikovani, a svakako je odličan znak da je pušten na kućno liječenje.

Singlton ima 33 godine, a prije 12 je izabran od strane Vašingtona kao 18. pik na NBA draftu.

Nepune tri godine proveo je u NBA, prije nego što je otišao u Kinu, a poslije kratke epizode u Razvojnoj ligi prvi angažman na Starom kontinentu pronašao je 2015. godine u Lokomotivi Kubanj.

Kratko je potom ponovo bio u Kini, pa je zatim branio boje Panatinaikosa i Barselone, prije nego što je u Efes stigao ljeta 2019. godine.

Minulog lleta je po isteku saradnje napustio redove istanbulskog kluba, ali je sredinom sezone potpisao novi ugovor sa klubom.

Iza sebe ima dvije titule u Evroligi sa Efesom i titulu turskog šampiona.

Bio je šampion i kineske NBL lige, dva puta osvojio Grčku, jednom i grčki kup, dok je kao član Barselone podigao Kup kralja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:41