Darko Rajaković / -FOTO: NBA
22/08/2023 u 08:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skandal na pomolu: Njujork tuži Rajakovića i Toronto

Neko je Niksima uzeo hiljade fajlova i prenio ih sa sobom na novu poziciju u Reptorse

Skandal oko špijunaže trese NBA ligu, a u centru pažnje je srpski trener Darko Rajaković, koji je u junu postao glavni trener Torontoa!

Kako su prenijeli brojni američki mediji, Njujork je optužio kanadski tim, srpskog stručnjaka, trenera za razvoj igrača Nou Luisa, kompaniju MLSE (Maple Leaf Sports & Entertainment Limited) koja stoji iza kanadske ekipe i deset neidentifikovanih zaposlenih u Reptorstima za krađu i špijunažu!

“Njujork Niksi su tužili Toronto Reptorse i nekoliko članova njihove organizacije, uključujući i bivšeg zaposlenog u Niksima, nakon što je bivši zaposleni uzeo hiljade fajlova i prenio ih sa sobom na novu poziciju u Toronto Reptorse. Dokumenta su sadržala povjerljive informacije oko akcija, pripreme za sezonu 2022/23, video materijale oko skautinga i mnoge druge stvari. Budući da je time prekršen ugovor o poslovnoj tajni, krivični i civilni zakon, nismo imali kud nego da pokrenemo tužbu”, naveli su iz Niksa za “Njujork Post”.

Za sve je, izgleda, kriv jedan čovjek. “Krtica” iz redova Niksa je Ikečukvu “Ajk” Azotam, koji je od 2020. godine do avgusta ove godine radio kao asistent vidio kordinatora u Njujorku.

On je u julu saopštio Njujorčanima da odlazi, a potom je navodno ukrao preko 3.000 dokumenata koji su sadržali video-analizu treninga i mečeva Niksa i njihovih protivnika.

Nije poznato da li je to učinio samovoljno ili po nečijem nalogu. Oglasila se i kompanija MLSE koja stoji iza Toronto Reptorsa i najavila da će da sarađuje u istrazi.

“Reagovali smo odmah i jasno stavili do znanja da ćemo sarađivati i sporvesti i unutrašnju istragu”, naveli su iz MLSE.

Teški su dani pred Darkom Rajakovićem i Toronto Reptorsima. Amerika ovakve skandale ne prašta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 00:16