Serđo Skariolo / - FOTO: FIBA
19/09/2022 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skariolo: Mi smo ušli u turnir bez MVP igrača, NBA superzvijezda...

Košarkašpi Španije sinoć su savladali Francusku u finalu i tako osvojili Eurobasket

Četvrti put u istoriji Španci su se popeli na krov Evrope, a svaki put ih je do trofeja vodio fantastični Serđo Skariolo.

- Lako je reći da smo presrećni što smo šampioni. Ušli smo u turnir kao osmi kandidat za zlato po zvaničnim predviđanjima. Mi smo ušli u turnir bez MVP igrača, NBA superzvijezda, Ol star igrača... Mnogo sam srećan što smo uspjeli sve da pobijedimo i preskočimo konkurenciju. Pričali smo Vili i ja da mora da nas vodi, da bude vođa, da igra sjajnu košarku, kao što je to činila cijela ekipa. I on je slušao. Jako sam srećan zbog načina na koji smo igrali košarku u oba smjera - kaže Skariolo i dodaje:

- Svi problemi koje smo imali prije turnira učinili su nas jačim. Strpljivost, prevazilazili smo teške momente kao tim, nismo pravili individualne akcije, bili smo čvrsti u odbrani, igrači su me slušali od prvog dana, mijenjali smo neke stvari tokom turnira, kao što smo Huanča pomjerili sa trojke na četvorku. To nas je sve učinilo jako efikasnim timom na oba kraja terena i zbog toga sam ponosan.

Španija je šampion Evrope bila 2009, 2011, 2015. i ove godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:09