/ - фото: КСЦГ
15/06/2021 u 17:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шкеровић: Много тешка група, али идемо утакмицу по утакмицу

"Свака од нас jе спремна да од старта игра сваку утакмицу jако. Група ниjе нимало лака, морамо да се фокусирамо на утакмицу са Грчком и ако дамо све од себе, напоменула је Алексић

Наше кошаркашице вечерас ће одрадити први тренинг у Валенсиjи, пошто jе опрема коначно стигла, а како су истакле срећне су што су на Европском првенству и, иако знаjу да jе конкуренциjа jака, сматраjу да могу да парираjу Грчкоj.

Кошаркашица Снежана Алексић jе казала да су свjесне да на првенству играjу само наjбоље екипе.

– Свака од нас jе спремна да од старта игра сваку утакмицу jако. Група ниjе нимало лака, морамо да се фокусирамо на утакмицу са Грчком и ако дамо све од себе, као што смо тренирали посљедњих 20 дана можемо да парирамо Грчкоj. Све зависи од нас, морамо да будемо фокусиране 100 одсто – напоменула jе Алексић.

Селекторка Jелена Шкеровић jе казала да шести пласман заредом на Еуробаскету представља велики успjех.

–  То jе велики успjех за нас као малу земљу са малом базом. Одрадили смо добро припреме и мислим да смо спремни да кренемо већ од Грчке добро, а то значи да ставимо себе у позициjу да играмо добро и напад и одбрану и да повећамо себи шансу за побjеду. Послиjе Грчке су ту Италиjу и Србиjа. Много тешка група, али ми идемо утакмицу по утакмицу и мислим да су нам на старту шансе добре – казала jе Шкеровић.

Маркиша Гетлинг сматра да – црвене–против Грчке шансу треба да траже у рекету.

– Овдjе сам двиjе седмице, саиграчице су jош дуже тренирале. Мислим да имамо све потребне дjелове у тиму и праве информациjе о ривалу да на прави начин отворимо такмичење. Вjеруjем да смо потпуно спремне, имали смо неколико провjера и ту смо показале да смо спремне. Посљедњих седам дана гледамо снимке утакмица Грчке, тако да добро анализирамо њихову игру, знамо како да играмо одбрану, како да их нападамо. Мислим да смо се за њих добро припремиле. Сматрам да jе наша предност што имамо неколико изузетно искусних кошаркашица коjе чине добру основу тима. Моj циљ jе да направим разлику испод коша и у одбрани и у нападу и да то искористимо као нашу предност – казала jе Гетлинг.

Мариjа Лековић jе оциjенила да триjумф над Грчком доноси пуно.

– Задовољне смо jер смо током циjелих припрема напорно радиле и вjеруjем да ћемо спремно дочекати Еуробаскет. Наравно задовољне смо и ми млађе како смо одрадиле припреме. Свих 40 дана давале смо своj максимум и униjеле нову енергиjу. Вjеруjем да ћемо и у будућности добиjати jош чешће шансу и доприниjети тиму. Мислим да су наше предности против Грчке у рекету, морамо почети фокусирано посебно у одбрани. Том побjедом би олакшале себи даљи наставак такмичења – изjавила jе Лековић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:46