Кошаркашице нису разочарале / - ФИБА баскетбал
22/06/2021 u 13:16 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шкеровић: Пласман на ЕП успјех, морамо наставити да развијамо женску кошарку

Морамо проширити базу за женску кошарку, морамо формирати још клубова и подржати их финансијски, како би имали будућност женске кошарке и њен развитак, истакла је селекторка Јелена Шкеровић

Кошаркашице Црне Горе испале су у осмини финала Европског првенства, али према ријечима селекторке Јелене Шкеровић, сви могу бити задовољни приказаним играма наших репрезентативки.

Селекторка је истакла да је пласман на првенство велики успјех, те да је зацртани циљ испуњен. 

– Циљ је испуњен обзиром да имамо 20 професионалних кошаркашица, а Шпанија је два пута заредом првак Европе. Нажалост, лоше смо отворили утакмицу, прво полувријеме са 11 изгубљених лопти, што је Шпанија умјела да казни, јер су превише искусна екипа – казала је Шкеровић. 

Она је истакла да је Шпанија одиграла агресивно одбрану, што је изненадило наше кошаркашице.

– Дозвољена је била доста грубља игра него у сусретима са Италијом и Србијом, али морамо бити задовољни и гледати како даље. Морамо проширити базу за женску кошарку, морамо формирати још клубова и подржати их финансијски, како би имали будућност женске кошарке и њен развитак – поручила је селекторка. 

Шкеровић је поручила да од како је преузела селекторску позицију размишља о будућности женске кошарке.

– Видјели смо да имамо шест, седам кошаркашица које су будућност, као и Живаљевић, Биговић и Шћепановић које су ту биле на припремама, али не и на шампионату. Талената има и само треба наставити да се ради са њима и онда неће бити проблема када је ријеч о женској кошарци, али видјећемо како ће се развијати ситуација – поручила је Шкеровић.

Наша женска кошаркашка репрезентација на Европском првенству, играла је у групи са Италијом, Србијом и Грчком. Пролаз у осмину финала остварила је након побједе над Гркињама, те поразима од Србије и Италије. У осмини финала, зауставила их је репрезентација Шпаније, двоструки европски шампион.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:05