Алберто Антуна на конференцији за медије / - фото: КСЦГ/Саша Матић
10/11/2021 u 17:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шпанац води Црногорке

Алберто Антуна ће са клупе командовати игром „црвених” због позитивног теста Јелене Шкеровић на коронавирус

Шпанац Алберто Антуна водиће женску кошаркашку репрезентацију Црне Горе у првом „прозору” квалификација за Евробаскет, због позитивног теста селекторке Јелене Шкеровић на коранавирус.

„Црвене” на старту очекује најтежа могућа утакмица, против Русије у четвртак од 18.30 сати у „Бемакс арени”.

Русиjа jе од последњих 17 утакмица изгубила само три, играли су четвртфинале Евробаскета. Имаjу добру генерациjу, одлично играjу и неће бити лак меч за нас. Ипак ми се припремамо веома добро, кошаркашице су узбуђене што коначно играjу код куће, пред навијачима. Видимо нашу шансу и у овом мечу – рекао је Атуна на конференцији за медије.

Помоћни тренер је најавио да неће пуно одступати од стила који је форсирала Јелена Шкеровић.

У контакту сам са Шкером већ два мjесеца, припремали смо утакмицу. То што jе ковид позитивна неће промиjенити ствари. Она вjеруjе у мене, ми из стручног штаба вjеруjемо у кошаркашице и мислим да знаjу како желимо да играмо. Све ће бити исто, играћемо са истом енергиjом. Сви знамо циљ и зашто се боримо – казао је млади тренер.

Одсуство Шкеровићеве, Антуна не гледа као прилику за личну промоцију, већ искључиво мисли само на добробит екипе.

Овдjе сам да помогнем кошаркашицама, савезу, свим члановима стручног штаба. Бићу особа коjа ће радити Шкерин посао, али ту сам да помогнем свима. Поносан сам што ћу водити екипу, али ниjе то ништа посебно, важна jе утакмица и да се спремимо што боље – поручује Шпанац.

Пренос на "Спорт клубу"

Све мечеве сениорских кошаркашких селекција Црне Горе у наредном периоду ће преносити  „Спорт клуб”, саопштили су из Кошаркашког савеза Црне Горе.

Директан пренос утакмице Црна Гора – Русија биће емитован на каналу  „СК ХД”.

Антуна подсјећа да у оваквом систему такмичења нико нема права на кикс и да би сваки покушај калкулисања био кобан. Времена за припреме је мало.

Ниjе лако jер немамо пуно времена да радимо са млађим кошаркашицама. Сваки меч jе изузетно важан у квалификациjама. Ниjе исто да, ако на примјер губимо, изгубимо рецимо 3 или 20 разлике. Сваки поен може да одлучује. Требаjу нам и побjеде. У исто вриjеме мислим да jе тренутак да неке млађе кошаркашице добиjу шансу. Без Jелене и Снеже требаjу нам jош три или четири кошаркашице за ротациjу. Биће важно да одраде добар посао ако добиjу три минута или 11. Савез и Шкеровићева вjеруjу у рад коjи се обавља у Будућности са Драганом, Мариjом и осталима и оне ће нам сигурно помоћи – поручио је на крају Алберто Антуна да вјерује у младе снаге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:48