Kampaco, Nedović i Ivanović / - FOTO: ABA LIGA
12/03/2023 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Španski "As": Zvezda po sastavu mora da se bori da bude među osam najboljih

Ugledni španski list "As" u svom autorskom tekstu pisao je o dosadašnjem učinku Crvene zvezde i Partizana u Evroligi

Porazom od Panatinaikosa u Atini, Zvezda je na šest kola prije kraja regularnog toka, svela svoje šanse za plasman u plej-of na minimum.

- Po sastavu, Crvena zvezda mora da se bori da bude među osam najboljih u Evroligi, ali stiže kraj sezone i daleko je od tog cilja.

U ovoj Evroligi ništa se ne može uzeti zdravo za gotovo dok se ne čuje poslednji zvižduk. Konkurencija se izjednačila poslednjih godina i ove godine njena jača strana je borba za liderstvo i za poslednja mjesta u plej-ofu.

Među onima koji se bore za mjesto među osam najboljih i imaju potpuno suprotnu tendenciju su srpski klubovi - piše ‘‘As‘‘ i dodaje:

- I Partizan Beograd i Crvena zvezda su ove sezone ponovo ušli u vrhunsko kontinentalno takmičenje i njihov tok je bio suprotan. Obradovićevi puleni su krenuli sa nedoumicama i sada su u povoljnoj situaciji, gledajući ostale sa 7. mjesta na tabeli. Oni koje je predvodio Ivanović, trener koji je preuzeo od onog koji je započeo sezonu, imali su nagli rast sa argentinskim pojačanjima, ali su zantim razvodnjeni dok nisu pali na 14. poziciju na tabeli.

- U slučaju Zvezde, s obzirom na prinudno ulaganje u poboljšanje tima i iluziju koju on stvara, vrijeme ističe da se situacija popravi. Pokušalo se da se zatvori krug sa Ahileom Polonarom koji se našao na tržištu zbog lošeg starta u Efesu i sa konačnom destinacijom u Kaunasu, ali su bili dovoljni južnoamerički potpisi direktno iz Sjedinjenih Država. Luka Vildoza i Faku Kampaco, koji su takođe upoznati sa Evroligom, bili su pogodak koji treba učiniti profitabilnim.

Podsjeća se zatim da je Kampaco morao da čeka do marta da bi bio registrovan za Evroligu, ali da stvari zatim nisu krenule onako kako se očekivalo, sa njim u timu.

- Projektu nije potreban samo novac da bi postao održiv, već i postojanost u ‘tijesnoj‘ Evroligi, u kojoj Crvena zvezda za sada ne prolazi kroz svoje ‘usko grlo‘. Komplikovano za poslednja kola u ligaškom kalendaru - zaključuje ‘‘As‘‘.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:56