Protiv Splita sjutra u 19 časova / -FOTO: ABA
10/11/2023 u 15:49 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Split sjutra veče u "Morači"

Budućnost Voli je nakon pet pobjeda u prošlom kolu doživjela prvi poraz, i to na gostovanju Crvenoj zvezdi, dok su Splićani na skoru 1-5

Dva dana nakon ostavke trenera Petra Mijovića, košarkaši Budućnost Volija će ugostiti Split u sedmom kolu ABA lige. Domaćin je nakon pet pobjeda u prošlom kolu doživio prvi poraz, i to na gostovanju Crvenoj zvezdi, dok su Splićani na skoru od jedne pobjede i pet poraza.

Ekipu će sa klupe predvoditi Mijovićev prvi saradnik Vladimir Todorović.

-Za nas izuzetno važna utakmica sa Splitom, u teškom trenutku. Radi se o jednoj respektabilnoj ekipi koja je dobro vođena od strane iskusnog trenera, sa jasnim ulogama i liderima. Vratio se i veoma iskusni bek Šorter koji je već tri godine sa ekipom. Izuzetno je važno da izađemo na teren sa velikom energijom, da u defanzivi damo sve od sebe. Iako smo favoriti na papiru to moramo pokazati i na terenu, pred domaćim navijačima, rekao je Todorović.

Do sada su se Podgoričani i Splićani međusobno u ABA ligi sastajali 20 puta - odnos u pobjedama je 13:7 u korist Budućnost Volija. U "Morači" su u deset mečeva Splićani samo jednom slavili.

-Utakmica sa Splitom dolazi u nezgodnom trenutku, nakon tri vezana poraza. Igrali smo sa Splitom u priprednom periodu, poznajemo ekipu i potrudićemo se da se u ova dva dana spremimo što bolje možemo kako bi se vratili na pobjedjički kolosjek. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, potrebno je zaštititi defanzivni skok jer je Split druga skakačka ekipa u napadu ove sezone. Takav je trenutak da se moramo skupiti i odbraniti domaći teren, rekao je kapiten Podgoričana Petar Popović.

Utakmica se igra u "Morači" u subotu u 19 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:44