Андреј Жакељ / - фото: КК Будућност
25/09/2021 u 13:49 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Студенти” броје последње сате до дебија у АБА лиги

Жакељ: Одрадили смо добар посао, иако смо каснили са уигравањем, јер су се појединци прикључили касније. Имаћемо одговор за агресивну и брзу игру Меге

Кошаркаши СЦ Дербија дебитоваће у АБА лиги у необичном термину, тачно у подне у недјељу против Меге.

Не крију сви у редовима „студената” да са нестрпљењем броеј последње сате до дуела у Хали спортова „Ранко Жеравица” на Новом Београду.

Једва чекамо да почне утакмица. За нама је дуг период припрема. Одрадили смо добар посао, иако смо каснили са уигравањем, јер су се појединци прикључили касније. Знамо против кога играмо, идемо у Београд пуни самопоуздања. Покушаћемо да храбром и растерећеном игром стигнемо до изненађења на дебију у АБА лиги – рекао је шеф стручног штаба СЦ Дербија, Андреј Жакељ.

Словеначном теренеру су добро познати квалитети Меге.

Мега има добру екипу, пуну младих и талентованих појединица. Изгубили су љетос два првотимца, али су довели квалитетне алтернативе. Размишљају сигурно да буду у горњој половини табеле. Спремни смо да одговоримо на њихову агресивну и брзу игру – додао је Жакељ.

Мегу води провјерени стручњак, са искуством у Евролиги, Владимир Јовановић.

Резултати и сатница

Морнар – Цибона 77:87

Ц. звезда – Сплит 97:61

Субота:

Игокеа – Борац (17)

Олимпија – Крка (21)

Недјеља:

Мега – СЦ Дерби (12)

Будућност – ФМП (19)

Понедјељак:

Задар – Партизан (21)

СЦ Дерби је добро избалансиран спој младости и искуства. Од искусних играча ту су Павлићевић, заjедно са Мегиjем, коjи jе играо у Подгорици и прошле сезоне. Од новопридошлих бих издвојио Едвардса и Виналеса. Очекуjем захтјевну утакмицу, прије свега због квалитета противника. Пред нама jе период прилагођавања jер смо промијенили велики дио екипе. Обзиром да смо млађи него претходне сезоне, сигурно jе да ће нам бити потребно неко вријеме да успоставимо стандард игре. Надам се ће то бити у што бржем периоду. Што се тиче грешака коjих ће сигурно бити, желим да моjи играчи то надомјесте енергиjом и залагањем на терену – рекао је Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:59