Кошаркаши подгоричке екипе / - Фото: АБА лига
31/08/2021 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Студентски центар промијенио име у СЦ Дерби

Досадашњи Студентски центар од данас ће носити назив СЦ Дерби, након потписа уговора о спонзорству за компаниjом „Растодер” из Словениjе, чиjи jе бренд „Дерби” (Derby) познат по увозу jужног воћа

- Са великим задовољством представљам тим, стручни штаб и ново име. Вjеруjем да ћемо професионалним односом на терену и ван њега заслужити максималну подршку, коjа нам jе заиста потребна. Главни спонзор нам jе интернационално познат бренд Дерби, а изузетно нам jе битно што су са нама словеначка фирма ‘Растодер’ и успjешан човjек са ових простора, коjи jе желио да уложи у црногорски спорт - рекао jе предсjедник клуба, Зоран Коjичић.

Компаниjа Растодер са сjедиштем у Словениjи препознатлjива jе по Дерби-jу,  коjи jе jедан од водећих брендова у своjоj бранши.

Основна дjелатност компаниjе jе увоз jужног воћа, а главни циљ - понудити своjим клиjентима само наjбољи  квалитет. Из тог разлога, Дерби послуjе и на тржишту органског воћа, а такође jе  дио ланца  Раинфорест Аллианце, подржаваjући одрживу пољопривреду и производњу.

Сав асортиман се између осталих може похвалити сертификатима Глобал Гап, ИФС Логистицс. Изузетна пажња посвећуjе се високим стандардима током производње, паковања и транспорта воћа, коjе jе присутно на тржишту Еуропске униjе, Медитерана и Црног мора. Тржишни удио и броj задовољних купаца стално се повећаваjу као резултат позитивних искустава и добре репутациjе.

С посебним задовољством и пажњом компаниjа Растодер приступа подршци спортским институциjама и промоциjи здравих стилова живота. Осим емотивних разлога, коjи га  везуjу за своj родни краj, власник интернационално успjешне компаниjе жели да да своj допринос афирмациjи црногорског спорта кроз подршку младом и перспективном клубу Студентски центар.

Вjеруjући у успjех наших момака, на подршку новом АБА лигашу гледа као на мисиjу подршке кошарци, тоj племенитоj дисциплини коjа jе инспирациjа и покретач младима, развиjаjуjући колективни дух и здрав, спортски начин живота. - стоjи у саопштењу Дерби-jа.

Генерални менаџер Ђуро Остоjић jе нагласио да jе циљ опстанак у никад jачоj АБА лиги.

- Прошле године жељели смо да афирмишемо играче, сада постављамо нове, веће циљеве. Не скрећемо са курса, клуб ће служити развоjу младих, талентованих играча. АБА лига никад ниjе била jача, дошло jе до раслоjавања, jер су три-четири екипе jако квалитетне, неке имаjу аспирациjу за средину табеле, а доста их jе изjедначено и на jедну лопту ће се борити за опстанак. Циљ нам jе да будемо конкурентни свима, те да уз наш основни циљ, развоj младих играча, изборимо останак у друштву наjбољих. Било jе доста промjена. Надам се да ћемо бити спремни за почетак такмичења. Нисмо попуњени на свим позициjама, тражимо jош jедно jако битно поjачање и крећемо у велики изазов - нагласио jе Остоjић.

- Проjекат ми jе представљен као вишегодишњи, да се развиjаjу млађи играчи, а ово jе велика прилика да покажем да то могу да радим. АБА лига jе магнет за тренере, jош слажемо екипу, упознаjемо се. Мислим да ћемо jош болjе изгледати када доведемо jош jедног играча, коjи би ускоро требало да стигне - истакао jе Жакељ.

Екипа jе у потрази за плеjмеjкером.

- Имамо два-три имена о коjима jош причамо. Тражимо баш специфичан профил играча, jер jе ово млада, неискусна екипа и ниjе лако наћи играча коjи има квалитет да помогне. Даноноћно радимо на томе. Рано jе да кажем гдjе ћемо бити, али jа имам високе амбициjе, желим да што будемо што болjе пласирани. Опстанак у лиги нам jе први циљ, али желим да играчи покажу да могу да играjу на овом нивоу. Зато пуно радимо, али биће потребно и стрпљења и чекати играче, jер можда на почетку нећемо бити прави - рекао jе Жакељ.

Милић Старовлах jе jедан од играча коjи jе наступао и у АБА и у АБА 2 Лиги.

- Мислим да имамо скроз коректну екипу. Шанса ћемо тражиту у агресивности, младости, трчању, сви смо свjесни да jе ово велики изазов за нас. Млада смо екипа и морамо да се искажемо борбеношћу - истакао jе Старовлах.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:28