Пукл и Петек добили негативне оцјене / - Драгана Стјепановић/АБА лига
27/05/2021 u 19:45 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судијска комисија АБА лиге: Арбитри оштетили обије екипе у четвртом мечу

УКСА оцјњује да се jош jедном присуствуjе недопустивом, нездравом, неспортском и надасве опасном креирању атмосфере линча пред завршницу плеj-офа

Црвена звезда је након трећег и четвртог меча финала АБА лиге у Подгорици тражила експертизу суђења, а у међувремену jе обjављено да ће на петом мечу финалне сериjе судијску тројку чинити Томислав Хордов, Jосип Радоjковић и Милан Недовић.

Судиjска комисиjа регионалног такмичења jе прегледала снимке утакмица одиграних у „Морачи”, и установила да су арбитри са трећег меча Сретен Радовић, Матеj Болтаузуер и Дамир Jавор, направили доста грешака на штету оба тима,али да jе посљедња четвртина одсуђена без грешака, па су сва троjица добили прелазну оцјену – 3,70.

Комисија исто тако утврдила да jе направљено много више грешака него на трећем мечу, и то све на штету Црвене звезде, па су Саша Пукл и Сашо Петек добили негативне оцјене 2,5, док jе прелазну добио Урош Николић 3,7.

Како пропозиције такмичења налажу, Пукл и Петек неће бити делегирани у прва два кола наредне сезоне.

Удружење кошаркашких судиjа АБА лиге наjоштриjе jе осудило све актере кампање коjа пријети да угрози све узвишено, лијепо и племенито у кошарци. УКСА оцјњује да се jош jедном присуствуjе недопустивом, нездравом, неспортском и надасве опасном креирању атмосфере линча пред завршницу плеj-офа.

– Манипулише се судиjским оцјенама, па смо због истине спремни да обjавимо и извјештаjе контроле са претходних утакмица! Запањени смо чињеницом да Судиjска комисиjа и руководство АБА лиге дозвољаваjу ширење оваквих неистина без икакве реакциjе и коментара. Чини се да поjедини покушаваjу да наводном угроженошћу и неправдом, оправдаjу своjа нереална и неиспуњена обећања пред почетак сезоне и тако „покриjу” лоше инвестиран новац и огроман буџет коjи jе потрошен – наводи се у саопштењу.

УКСА зазтијева да им се одговори на питање ко jе одговоран, именом и презименом, за безбједност и регуларност пете утакмице у Београду.

– Очекуjемо да нам се саопште имена овлашћених лица АБА лиге и КК Црвена звезда. Надамо се да jе jасно да смо принуђени на овакве потезе у циљу очувања достоjанства, сигурности и безбједности судиjа, као и играча и других присутних у спортскоj сали. Желимо да се сви актери ове посљедње утакмице угледаjу на показани високи професионализам и спортски дух учесника досадашњих мечева на терену, а ми ћемо се одредити сходно одговорима коjе тражимо – закључује УКСА.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:04