Poraz i pored podrške sa tribina / -FOTO: ABA 2
16/04/2024 u 10:28 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sutjeska sjutra u Novom Sadu za polufinale ABA2

U prvom meču u Nikšiću slavila Vojvodina rezultatom 89:84

Košarkaši Sutjeske su otputovali za Novi Sad, gdje će sjutra od 17 časova odigrati protiv domaće Vojvodine drugi meč četvrtfinala plej-ofa ABA 2 lige. Novosađani su prije nedjelju dana u Nikšiću napravili brejk, slavili su 89:84, a kako se doigravanje za titulu drugog po rangu regionalnog takmičenja igra u dvije utakmice, to ih i poraz sa manje od pet poena razlike vodi u polufinale.

-Analizirajući prvu utakmicu, stava sam da smo mogli puno bolje, naročito u odbrani. Nismo ispoštovali neke taktičke stvari koje smo spremali, posebno u fazi defanzivnog skoka. Generalno, rezultat je dobar koliko mi nismo bili dobri u defanzivnim zadacima. Pokušaćemo da ispravimo greške u meču koji nam slijedi u Novom Sadu i ako te greške svedemo na minimum - što se tiče defanzivnog skoka i defanzivne tranzicije, što su radni elementi - sigurno da nismo bez šansi. Naprotiv, mi defanzivno igramo mnogo bolje i moramo da odigramo sjajnu utakmicu u odbrani. Za prvu utakmicu nismo imali Vladimira Tomaševića, koji je tek počeo da trenira i Iliju Goranovića, koji je tri dana bio pod temperaturom i terapijama, a stavio se na raspolaganju. Velika zahvalnost momcima što su se stavili na raspolaganju treneru i klubu. U Novi Sad ne idemo sa bijelom zastavom. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače, rekao je strateg Nikšićana Miloš Minić.

Iako su u minusu od pet poena, Nikšićani su za Novi Sad otputovali sa namjerom i željom da trijumfuju i vjerom da mogu do polufinala ABA 2 lige.

-Imamo deficit od pet poena nakon prvog meča, što nismo očekivali. U igri smo, mislim da imamo šanse da izborimo polufinale. Idemo u Novi Sad da probamo da nadoknadimo pet poena deficita, da pobijedimo i prođemo u polufinale. Znamo gdje smo griješili u prvoj utakmici. Sigurni smo da možemo bolje da odigramo - i u odbrani i u napadu. Tražićemo našu šansu da izborimo polufinale. Vojvodina ima sjajnu ekipu, igraju odlično cijele sezone. Neće biti lako, ali je sportski nadati se, rekao je bek Nikšićana Nikola Kočović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:34