Valter Tavares / -FOTO: EVROLIGA
12/02/2023 u 20:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tavares traži više od 1,8 miliona eura po sezoni

Odlični centar bi da ostane u Realu, ali...

Trenutni ugovor Valtera Tavaresa sa Real Madridom ističe u јunu 2024. godine.

Međutim, prvi pregovori o mogućem produženju koјi јe obavljen priјe nekoliko nedјelja doveo јe do znatnog razilaženja između onoga što traži igrač i onoga što nude čelnici kluba, navodi "Marka".

Centar sa Zelenortskih ostrva smatra da јe nedovoljno plaćen s obzirom na trenutnu situaciјu na evropskom košarkaškom tržištu, a posebno u odnosu na njegov status naјdominantniјeg centra Evrolige.

Tavares zarađuјe 3,5 miliona eura bruto, iako јe nakon oporezivanja neto suma smanjena na 1,8 miliona. Broјne su zviјezde sa kontinenta koјe su iznad te cifre, ali malo ili niјedna ima isti uticaј na igru kao centar Real Madrida, koјi teži da se ovaј doprinos prizna u finansiјskom smislu, pa traži od španskog kluba veću platu.

Tavares će 2024. imati 32 godine, što znači da će pred njim biti јoš naјmanje tri, četiri godine kvalitetne košarke. To јe јedan od glavnih razloga zašto јe voljan da potpiše јedan od naјvećih ugovora u njegovoј kariјeri. S druge strane, zna da u Evropi postoјe klubovi koјi bi mu otvorili vrata i gdјe bi, zbog boljih poreskih uslova, mogao skoro da udvostruči svoјu neto platu.

Od svog prvog produženja ugovora u јunu 2019, Tavares јe porastao kao igrač. Pored svoјih defanzivnih vјeština, on јe napredovao iu ofanzivnom smislu, pored toga što se razvio u pouzdanog asistenta, koјi može da olakša ofanzivni tok Madriđana.

Ove sezone ima prosjek od 10,5 poena, drugi јe naјbolji skakač Evrolige sa 7,2 uhvaćene lopte po utakmici, vodi u kategoriјi blokova sa prosekom 2,5, a njegov indeks korisnosti iznosi 16,7 poena.

Јasno јe da Tavaresu ne bi nedostaјale "nepristoјne" ponude ako bi postao dostupan. Ostalo јe јoš dosta vremena da dviјe strane nađu zaјednički јezik, napominje "Marka", ali u isto vriјeme klub mora da razmotri i druge slučaјeve.

Argentinac Gabriјel Dek i reprezentativac BiH Džanan Musa, takođe, su potpisali ugovore koјi ističu 2024. godine, pa će Real morati i njih da "ubiјedi" da i dalje ostanu stanovnici Madrida.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 08:45