Са данашњег састанка / BETAPHOTO-Фото: MAXBET SPORT/BETA
29/04/2022 u 12:45 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Током Ф4, Србија ће лобирати за два тима у Евролиги

За истим столом данас били Жељко Обрадовић и Небојша Човић, заједно са Гораном Весићем

У Скупштини Београда одржан је састанак Организационог одбора фајнал-фора Евролиге на којем су били тренер Партизана Жељко Обрадовић и предсједник Црвене звезде Небошјша Човић. У име града ту је био и Горан Весић.

Он је је потом на конференцији за медије открио да ће се током финалног турнира лобирати да Србија има два тима у Евролиги, преноси „MaxBet Sport“

-Заједнички смо констатовали да је фајнал-фор не само велики догађај, већ и велика промоција за наш туризам, Београд је једно од ријетких мјеста гдје могу да дођу сви спортисти, отворени смо за све, а свако велико такмичење је промоција спорта и туризма и омогућава нам да даље улажемо у наш спорт - истакао је Весић и додао:

-Све је спремно, знамо два учесника на Ф4, ускоро ћемо сазнати још два, ово је прилика да лобирамо за наш спорт јер ће најважнији људи европске кошарке бити у Београду, наш циљ је да Београд има два учесника у Евролиги. Милано рецимо не може да има два учесника, а Београд то може, хоћемо да покажемо да можемо да имамо два учесника у Евролиги. Ово је прилика да у ових неколико дана у мају промовишемо нашу земљу и наш спорт. Ове године смо организовали Свјетско дворанско првенство у атлетици, имамо и Ф4 у ватерполу, имамо ове године и Свјетско првенство у рвању.

Састанку је присуствовао и предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

-Тешко је додати нешто ново, Србија је спортска земља високо поштована од свих, држава је препознала колико је важна организација оваквих такмичења, само на Свјетско првенство у рвању долази 3.500 људи, то је битно за наше угоститеље и град, држава је препознала да је то добро. Велика је ствар што је Београд добио Ф4, у конкуренцији многих великих градова. Ми ћемо као најбољи организатори оваквих такмичења оправдати повјерење, врло се озбиљно ради, као и прошли пут добиће Београд само велике похвале - јасан је Маљковић.

И тренер Партизана је увјерен у добру организацију.

-Знам на какво су људи гостопримство наилазили у Београду када је био први пут фајнал-фор у Београду, ја сам био овдје са мојим клубом и знам колико су се сви вратили пуни утисака. То је пресудило да Евролига поново да Београду такмичење, вјерујем да ће и тада сви да се осјећају пријатно, као што је било - рекао је Обрадовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 15:13