Финалисти Евролиге / -Фото: Реал
20/05/2022 u 17:49 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У суботу вече финале Евролиге - побједник може бити само један Ефес или Реал

Меч на програму од 19 сати у "Штарк арени"

Евролига је дошла до самог краја. Остало је да се одигра још финални меч завршног турнира у Београду и да Стари континент добије новог, старог првака.

Анадолу Ефес ће покушати да одбрани трон освојен прошле године у Келну, док Реал Мадрид жели 11. трофеј намијењен најбољој екипи у елитном такмичењу.

"Краљевски" клуб је посљедњи трофеј освојио 2018. управо у главном граду Србије, када је у финалу добио другитурски тим - Фенербахче. Остаје да се види да ћи ће Београд опет бити таличан за Шпанце.

-Срећан сам што смо овде, много рада jе уложено у ово, радуjемо се финалу. Реал jе легендарни тим, има велику историjу, осјећам се посебним што настављам да jе пишем. Та историjа нас тјера да напредуjемо сваког дана, знамо да људи коjи нас подржаваjу желе да побиједимо, али сви желе да побиједе, али осјећаjу се поносним због рада коjи jе уложен. Поносан сам на то, осјећам срећу што сам тренер сjаjног клуба и сjаjних играча - изjавио jе Пабло Ласо, тренер Реала.

Мадриђани ће бити ослабљени у финалу, Најџел Вилијамс-Гос је повријеђен и вратио се у гавни град Шпаније. О самом противнику, Ласо је рекао:

-Ларкин и Мицић су сjаjни играчи, можемо лако да их зауставимо, пошто су они двоjица играча, али прошле године у петоj утакмици заправо jе Синглтон био кључан, а ту jе и Симон. Њих двоjица су међу наjбољим играчима у Евролиги, jасно jе да можемо да им смањимо продуктивност, али се на томе не зауставља наш посао. Наравно да нећу бити срећан ако они не постигну поене, пошто Ефес има jош неке играче, нису то само Мицић и Ларкин.

Ергин Атаман, стратег Ефеса, био је оптимистички расположен.

-Велика ствар што смо у финалу трећу годину заредом, покушаћемо да одбранимо титулу. Реал jе сjаjан тим, са фантастичним тренером. То смо осјетили наjбоље прошле године, Ласо увијек спрема нешто неочекивано. Веома су доминантни у рекету, веома су добри са Таваресом, Рендолфом, имаће неколико стратегиjа, али уз креативност наших плеjмеjкера и бекова покушаћемо да направимо разлику jер они користе високе играче за то. Биће изазовно финале, полуфинале jе показало колико су мале разлике између тимова - објаснио је Атаман.

Екипа је према његовим ријечима, спремна за све тактичке варијанте Реала.

-Моjа филозофиjа jе да jе свака утакмица другачиjа, не сматрам да ће посјед у полуфиналу утицати на финале. Наш стил jе мање-више исти увијек, али Пабло jе рекао да ће можда Ертел играти, ако не буде тако, играће са петорицом високих. Играли су зону прошле сезоне у Истанбулу, видјећемо. Ово jе моjа филозофиjа, имам сjаjне играче у периметру, покушаћемо да играмо на исти начин. Имам шампионске играче коjи воле да играjу у нашем систему, коjи jе продуктиван за играче на периметру - закључио је Атаман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:20