Roko Leni Ukić / -FOTO: ABA LIGA
03/12/2022 u 21:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukić u Splitu do kraja sezone

Iskusni plej će za "žute" igrati besplatno

Još uvijek nije vrijeme za košarkašku penziju, takvu odluku Roko Ukić je donio još prije dva mjeseca i u tajnosti trenirao punim tempom da bi danas stigla i konačna potvrda.

Iskusni plej će nosit dres Splita sa brojem 10 do kraja ove sezone, a igraće besplatno, čime je još jednom dokazao svoju veličinu i ljubav prema "žutima".

U ekipi će biti već u utakmici protiv Mornara u Baru, koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati, tačno na njegov 38. rođendan.

- Suvišno je govoriti o Roku, izuzetno je zadovoljstvo imati ga u ekipi, a sve ovo ostalo sasvim dovoljno kazuje kakav je čovjek. Odluka je zavisila najviše o tome koliko njegovo tijelo može. I kada je na treninzima vidio da to ide u pravom smjeru dilema nije bilo - kazao je trener Splita Srđan Subotić.

S velikim zadovoljstvom svoj prvi potpis na funkciji direktora Splita stavio je Dejan Žaja.

- Ovo je odličan ugovor za klub, hvala Roku na razumijevanju, hvala mu što nastavlja s karijerom. Jer, on je takva igračka veličina da bismo svi voljeli da još dugo traje. Uvjeren sam da će nam puno pomoći i ovu sezonu učiniti sezonom koja će nam donijeti puno radosti - kazao je Žaja.

Za one koji su zaboravili ili ne znaju ko je Ukić, evo malog podsjetnika na klubove u kojima je igrao tokom dosadašnje karijere - Split, Baskonija, Barselona, Virtus Rim, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos, Cedevita, Kantu, Vareze, AEK, Bulonj, Antib i Cedevita Olimpija.

- Povratak se dogodio brže od očekivanog uslijed situacije s povredama. Nije realno da već sada budem na sto odsto, ali već mjesec dana treniram s ekipom i vjerujem da mogu pomoći. A šta reći, evo moje sezone broj 23, idem dalje, pa ćemo vidjeti gdje ću stići - istakao je Ukić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:09