Величковић ставио тачку на играчку каријеру у 34. години / - фото: КК Партизан
08/07/2021 u 10:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Величковић рекао крај

Легендарни капитен кошаркаша Партизана ставио тачку на играчку каријеру

Легендарни капитен кошаркаша Партизана, Новица Величковић, одлучио да стави тачку на богату играчку кариjеру у 34. години.

Срчани Земунац је из два наврата, укупно цијелу деценију, носио дрес некадашњег шампиона Европе.

Навођење статистичких података коjи су обиљежили Новицину кариjеру у овом тренутку jе сувишно. Гдjе год да jе играо, његов утицаj на игру и саиграче ниjе био мерљив само броjевима. Оно по чему ће остати упамћен jесте његово срце и одлучност да из сваке битке изађе као побједник. И данас jе побједник! Снагом ума, невјероватне воље, љубави према кошарци и нарочито Партизану, Новица Величковић jе упркос великим проблемима са повредом успевао да траjе и буде ослонац млађим саиграчима – навели су на званичном сајту КК Партизан.

Популарни „убица” је поред „црно-белих”, бранио боје Реал Мадрида, Меге, Бамберга и Трабзона.

Величковић је рекордер по броју одиграних мечева за Партизан.

Симбол двије епохе „црно-белих”. Симбол у годинама доминациjе и симбол у годинама тешке борбе. Италиjани би за таквог играча рекли „Un cаpitаnо vеrо”, jер он то и jесте. Неприкосновени борац, прави вођа и примјер како на терену тако и ван њега. Неко попут фудбалских икона, Агостина ди Бартоломеиjа, Франческа Тотиjа, Франка Барезиjа, Паола Малдиниjа или нашег Саше Илића. Многи би и данас, баш као за вјечитог капитена ФК Партизан рекли „jа бих да игра jош мало... ”, али дошао jе тренутак када jе Новица рекао „КРАJ” – саопштили су из Партизана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:24