Kevin Durent / - FOTO: EFE/EPA/JUSTIN LANE
09/02/2023 u 09:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veliki potres u NBA, Bruklin trejdovao Durenta u Finiks

Kevin Durent će napustiti Bruklin Netse i postati novi član Finiks Sansa, prenosi novinar Šems Čaranija

Finiks je, kako Čaranija prenosi, odlučio da se odrekne igrača za koje se mislilo da su dio svakog plana generalnog menadžera Džejmsa Džonsa u zamjenu za Durenta.

U Bruklin će poslati takozvane "blizance" Mikela Bridžisa i Kemerona Džonsona, ali i ono što je očekivano - Džeja Kraudera. Svemu će dodati čak 4 pika prve runde drafta, a uz "Durantulu", u Arizonu će stići Ti-Džej Voren, koji je već igrao za "Sunca".

Bridžis je jedan od najboljih defanzivaca lige, a u odsustvu Devina Bukera i Krisa Pola je izrastao u pravog lidera i u ofanzivi i na posledjih 15 mečeva je 12 puta premašivao 20 poena.

Kem Džonson je bio 11. pik Finiksa na draftu 2019. i trojkaš izvrsnog atleticizma se odlično razvijao pa se činilo da će i on biti dio budućnosti ovog tima, ali Durent je očigledno bio neodoljiv Sansima...

Ovako sada imaju izuzetan trio Pol-Buker-Durent i postaju vjerovatno glavni konkurenti Denveru Nikole Jokića, uz Dalas koji sada računa na tandem Irving-Dončić. Ali, tek treba da vidimo kako će se ovi asovi sarađivati - primjer trija Irving-Harden-Durent je najbolji primjer da to ne uspije uvijek.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:26