Лео Вестерман у дресу Партизана / - Фото: АБА лига
26/05/2022 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вестерман: Не могу да вјерујем да Партизан и Звезда нису играли финале девет година

У петак од 20 часова почеће финална серија регионалне АБА лиге у којој ће након пуних девет година играти Партизан и Црвена звезда

Те 2013. на фајнал фору у Лакташима састали су се београдски ривал и Партизан је славио, што је био и последњи трофеј црно-бијелих у овом такмичењу.

Лео Вестерман, традашњи плеј Партизана, присјетио се последњег меча са Звездом у финалу АБА лиге.

- Не могу да вјеруjем да jе то последњи пут да су Звезда и Партизан играли финале. Звучи ми баш чудно, мени jе некако изгледало као да се меч одиграо прије мјесец дана, jош се jасно сјећам те сезоне, посебно тог завршног турнира у Лакташима - почиње Вестерман за Mozzart Sport.

- Таj меч против Звезде у Лакташима jе нешто посебно у моjоj кариjери. Мала дворана, навиjачи оба тима. Атмосфера коjа се не заборавља и на краjу оно наjбитниjе. Побиједили смо и освоjили титулу. Тада се наш таленат преточио у нешто стварно и опипљиво. Врло сам поносан на таj трофеj - додао је Француз.

Екипу Партизана сада тренира легендарни Жељко Обрадовић са којим је Вестерман сарађивао у Фенербахчеу.

- Када ме jе Жељко тренирао у Фенербахчеу остао сам затечен његовим интензитетом. После толиких титула и 30 година кариjере он улази у утакмицу као да му jе прва. Сваки тренинг као да му jе први. Увијек jе спреман да се доказуjе знањем. Вјероватно jе то оно што га и издваjа од осталих. Драго ми jе што jе у Партизану и увјерен сам да ће и ту осваjати титуле - рекао је Вестерман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:39