Milija Vojinović / -FOTO: ABA LIGA
16/09/2023 u 14:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vojinović: Podgorica je važan košarkaški centar

Glavni grad Crne Gore od ponedjeljka do srijede domaćina ABA Superkupa

Podgorica će od ponedjeljka biti domaćin Super kupa ABA lige, tim povodom gost jutarnjeg programa TVCG bio je sportski direktor regionalnog takmičenja Milija Vojinović.

"Podgorica je narednih dana centar ne samo regionalne košarke već i šire, jer je interesovannje za Super kup veliko. Podgorica je značajan faktor i košarkaški centar već godinama unazad. Nažalost prethodne tri godine nismo imali Super kup koji je jedan od četiri takmičenja koje organizuje regionalna košarkaška kuća. Razlog prije svega je pandemija a i FIBA termini za velika takmičenja" kazao je Vojinović.

Regionalno takmičenje je zapravo svoj početak imalo upravo u Podgorici, istakao je Vojinović.

"ABA liga je i počela u Podgorici, duelom Budućnost - Cibona, čime je Budućnost postavila temelje regionale košarke, nakon toga se pojavio i Mornar, koji je jedan od miljenika među protivnicima u regionalnom takmičenju prema riječima klubova. SC Derbi takođe vrlo značajan za ABA ligu, prošle sezone odlično izdanje, nadamo se da će Crna Gora narednih godina imati i još klubova".

Posljednjih sezona se dosta govori i o suđenju, pritiscima koji dolaze od klubova iz regionalnog takmičenja.

"Naglašavam da je deset sudija od osamaest koliko je sudilo plej-of Evrolige bilo upravo iz ABA lige. To dovoljno govori da nas Evropa prepoznaje kao kvalitetne, samim tim neke izjave koje dolaze iz pojedninih klubova su nekorektne i nisi adekvatne. Važnost takmičenja je velika, pogotovo što šampion ide direktno u Evroligu, što za klubove stvara veliki protisak" istakao je Vojinović.

Super kup ABA lige počinje u ponedjeljak, učestvovaće osam najboljih klubova iz prethodne sezone izuzev Crvene Zvezde čiji su članovi stručnog štaba na seminaru. Svi mečevi biće igrani u dvorani "Morača".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 08:29