Први меч финала у недјељу у Београду / - фото: АБА
14/05/2021 u 21:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Војиновић: Судије ће прекинути утакмицу у случају вријеђања актера

Направљен jе прецизан проткол са инструкциjама за судиjе и делегате у случаjу вријеђања или омаловажавања актера и другог вида неспортског понашања публике. Све jе урађено са циљем да се не понове немиле сцене и очува интегритет АБА лиге.

Спортски директор АБА лиге, Милиjа Воjиновић рекао jе да урађено све што jе могуће да у првом плану финалне сериjе између Црвене звезде и Будућности буде само кошарка.

Према ријечима Воjиновића, присуство публике у дворанама ниjе у надлежности АБА лиге и оно ће зависти искључиво од епидемиолошких мјера коjе су на снази у свакоj од земаља.

Тог принципа се држимо од почетка сезоне. Током финала плеj-офа, jедино ограничење коjе jе лига прописала jе забрана присуства публике у партеру. Та одлука jе донијета након низа консултациjа и препорука епидемиолога због заштите самих актера – рекао је Војиновић.

Предузете су све мјере како се поново не би гледале немиле сцене на трибинама.

Направљен jе прецизан проткол са инструкциjама за судиjе и делегате у случаjу вријеђања или омаловажавања актера и другог вида неспортског понашања публике. Све jе урађено са циљем да се не понове немиле сцене и очува интегритет АБА лиге. У случаjу вријеђања актера и погрдних повика са трибина, судиjе ће самостално или на сугерисање делегата бити дужне да прекину утакмицу и упуте упозорење, а имаће и могућност да затраже и пражњење дворане – рекао jе Воjиновић.

Војиновић је казао да АБА лига има најбоље судије у Европи, а да у прилог томе иде чињеница да је на листи арбитара за фајнал-фор Евролиге четворица од осам делегираних судија из региона и да за тај аспект у финалу плеј-офа не треба бринути.

Извор: Танјуг

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:11