Никола Вучевић / EPA-EFE-Фото: TANNEN MAURY
31/12/2021 u 13:57 h
Danko MisitaDanko Misita
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучевић: Играње на "ол стар" мечу је посебан доживљај

Ова сезоне је доста специфична и тешка због короне. Игра се из ноћ у ноћ, а играчи морају да се тестирају. Неколико утакмица је отказано, јер се у тим Чикага "увукла" корона, казао је Вучевоћ

За Николу Вучевића се може рећи да је 2021. година била више него успјешна. Други пут у каријери (први 2019) је био учесник "ол стар" меча, а постао је и члан Чикага, клуба који је шест пута освајао шампионску титулу. Посебан утисак за 31-годишњег кошаркаша је наступ свих звијезда НБА лиге.

- Био је диван осјећај поново бити дио ток спектакла. Посебан је то доживљај за све играче да буду дио тога, а други наступом сам потврдио да прво учешће није било случајно. Сада је "ол стар" био мало специфичан, све је стало у један дан због корона вируса, а не као претходних година у три. Међутим, ни то није покварило утисак, а посебно ми је драго што сам имао прилику да се видим са Николом Јокићем и Луком Дончићем, да се дружим са њима, што је дало додатну драж "ол стару", бар за мене - каже Вучевић за "Дан".

У марту је трејдован из Орланда у Чикаго. Када се зна да су за "бикове" играла таква имена као што су Мајкл Џордан, Скоти Пипен, Денис Родман, Тони Кукоч, Стив Кер, Роберт Периш, Лук Лонгли…, онда је јасно у какву средину је стигао. Клуб великог имена и прилика за ново доказивање.

Дабл-дабл учинак

Да му игра Чикага одговара, показују и бројке Вучевића. У досадашњем дијелу сезоне просјечно даје 15,5 поена уз 10,3 скока и 3,5 успјешних додавања. Имао је дабл-дабл учинак у четири меча - против Шарлота (30 поена, 14 скокова), Денвера (20, 10), Кливленда (18, 12) и Лос Анђелес Лејкерса (19, 13).

-Требало ми је времена да се привикнем на нови клуб, нови град, нову средину. Било је сецифично и због селидбе, јер је ту и породица самном. То је био нови изазов за мене, нова страница у животу. Још увијек се привикавамо на град, породици се свиђа, што је за мене најважније. Хладније је него у Орланду, али се добро облачимо и за сада је све у најбољем реду. Ја сам се навикао на клуб, нове саиграче. Драго ми је да сам постао члан великог клуба, са богатом историјом као што је Чикаго и имам прилику да додатно напредујем. Задовољан сам својим играма до сада, а надам се да ћу у наредном периоду бити још бољи и да ћу помоћи тиму да оствари добре резултате.

Плеј-оф обавеза

Чикаго за сада игра добро. Када се прича о амбицијама, оне су за сада наступ у доигравању за првака.

- Нама је прошло најгоре. Играчи који су имали вирус, опоравили су се. Имали смо два, три дана добрих тренинга. Отказана су нам два меча због короне, а онда и против Торонта, јер они нису имали довољно играча за меч. Атмосфера у тиму је добра, добра је хемија, играмо добро, гладни смо побједа и за сада иде по плану. Требало је времена да се уиграмо, јер је било доста нових играча. Други смо на Истоку, а када је ријеч о амбицијама, плеј-оф је, слободно се може рећи, обавеза и мислим да са те стране неће бити проблема. Вјерујем да можемо бити међу прва четири тима да би имали предност домаћег терена. О томе је још рано причати, идемо корак по корак, па докле стигнемо.

Тешко је било напустити Оралндо и Флориду након девет година, јер је постао један од легенди клуба, срушио је многе рекорде и постао први играч "магичних" од 2012. и Двајта Хауарда, који је играо на "ол стар" утакмици.

-Било је тешко, много теже него што сам очекивао, да напустим Орландо након девет година, али живот професионалца је такав. Данас си у једном, сутра у неком другом граду. Мораш да се навикнеш на те ствари. Кад су ми рекли да сам трејдован у Чикаго, морао сам исти дан да се преселим тамо, што је било тешко, јер је породица ишла самном. У Орланду је породици и мени био заиста лијеп живот, уживали смо, тамо су ми се родила оба сина, тако да је Орландо за мене и супругу посебан град, то је наш дом када је Америка у питању. У том граду смо купили кућу, када сам ја ван Чикага, супруга тамо проводи доста времена, тако да је тај град посебан за нас. Прошле сезоне када сам играо тамо, лијепо сам примљен, ове сезоне су направили један видео о мени. Видио сам да људи цијене оно што сам урадио за клуб, видио сам да цијене труд који сам уложио да клуб направи најбоље могуће резултате, а и ја сам захвалан Орланду јер сам као млад играч имао прилику да се развијам и постанем играч какав сам сада. Орландо ми је помогао да два пута будем дио "ол стар" спектакла, два пута смо играли плеј-оф послије доста година. Све у свему, Орландо има и имаће увијек посебно мјесто у мом срцу.

Ова сезоне је доста специфична и тешка због короне. Игра се из ноћ у ноћ, а играчи морају да се тестирају. Неколико утакмица је отказано, јер се у тим Чикага "увукла" корона.

-Тежа је била прошла сезоне, када нисмо могли нигдје да се крећемо сем до хотела и хале, када смо били на гостовањима. Могли смо и у шетњу, али нам је било забрањено да идемо у ресторане, шопинг молове… Морали смо да се тестирамо два пута дневно, да идемо два пута дневно до хале. Када смо били кући, дозвољено нам је било само да идемо до продавнице или да одведемо дјецу у вртић или школу. Сада је другачије, када неки играч осјети симптоме, иде у карантин, а постоје и вакцине. Већина играча која се вакцинисала, међу којима сам и ја, а имала је позитиван тест на корону није имала никакве симптоме као што нисам имао ни ја прије мјесец дана. Корона не прави проблеме само нама у НБА, већ и читавом свијету. Надам се да ће ово брзо проћи, да ћемо се сви вратити нормалном животу, јер ово предуго траје и да ћемо о корони причати као о обичном вирусу, као о прехлади, а не о нечему због чега стријепи читав свијет – закључио је Вучевић.

Прати шта раде Морнар и Будућност

Вучевић је током "лок аута" у НБА лиги 2011. године био члан Будућност Волија. Отац Борислав је рођен у Бару, па и он током љета дође у тај град. Због тога и прати резултате Подгоричана и Морнара.

- Као и сваке године, пратим шта раде Морнар и Будућност. Због временске разлике, која је сада седам сати у односу на шест, колико је било у Орланду, не могу да пратим утакмице уживо, а и тешко је наћи сигнал Арене. Пратим на порталим и видим резултате, нађем времена и у току сам са оним што раде у АБА лиги.

 

Момак рођен у Швајцарској је студирао на Универзитету Јужна Калифорнија. На драфту 2011. године изабран је од стране Филаделфије као 16. пик прве рунде драфта. За Сиксерсе је играо једну сезону, да би 10. августа 2012. био трејдован у Орландо, а у трејду су учествовала четири тима, па је Хауард завршио у Л. А. Лејкерсима. Члан "магичних" је био скоро девет сезона, до марта 2021. У Булсима је кренула нова страница живота, за сада све идемо онако како треба и остаје нада да ће тако бити и даље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:11