Душко Вујошевић / - Фото: ФИБА
14/06/2022 u 19:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујошевић: Хрватима смета АБА лига, као то их спречава да освоје првенство свемира

Легендарни тренер Партизана Душко Вујошевић коментарисао је одлуку тог клуба да не учествује у завршници српског шампионата

Вујошевић се дотакао и АБА лиге и дешавања унутар ње.

- Не слажем се с том одлуком. Треба унапредити АБА лигу у смислу регуларности такмичења када jе у питању суђење, делегирање судиjа. Словенцима не смета што играjу АБА лигу, а прваци су Европе. А Хрватима смета, као то их спречава, освоjили би иначе првенство свемира. Ако хоћете да будете шампион, морате да трчите са шампионима. Боља лига даjе могућност да постанете бољи играчи. Њу морате усавршавати, поготово регуларност - рекао jе Вуjошевић за Н1.

У четвртак се очекуjе коначна одлука у вези са тиме хоће ли Партизан добити специjалну позивницу за учешће у Евролиги следеће сезоне, а велике су шансе да ће се то догодити.

- Велике су шансе да Партизан игра Евролигу због ова два руска клуба коjа неће играти следеће године (ЦСКА и Зенит). У четвртак треба да се направи процјена да ли се остаjе у овом формату – ако се остаjе са 18 клубова, сигурно ће Партизан и Валенсиjа бити та два клуба - каже Вуjошевић и додао:

- Онда jе ту проблем за следећу годину – ако се ЦСКА и Зенит врате jер имаjу десетогодишње лиценце… Колико клубова испада, какав ће систем бити следеће године, ко ће из Еврокупа… Хаjде jедном и да Партизан уђе мимо терена, заслужио jе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 02:40