Kolbi Ros očekuje dobru utakmicu / -FILIP FILIPOVIC
28/11/2023 u 10:25 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Žakelj pred gostovanje Gran Kanariji: Energija mora biti bolja

Tradicija je na strani Gran Ganarije koja je dobila devet od 10 utakmica protiv "plavih"

Nakon šokantnog poraza od Cedevita Olimpije u ABA ligi košarkaše Budućnost Volija sjutra očekuje jedno od najtežih gostovanja u Evrokupu i okršaj sa Gran Kanarijom, aktuelnim šampionom na Kanarskim ostrvima.

Popularna Granka i ove sezone igra sjajno, ima svih osam pobjeda, jedina se može pohvaliti maksimalnim učinkom i slovi za velikog favorita protiv šampiona Crne Gore koji ima tri trijumfa i pet poraza. Pred sjutrašnji meč i tradicija je na strani Gran Ganarije koja je dobila devet od 10 utakmica protiv "plavih". Jedini trijumf Budućnost Voli je izvojevala Podgorici i to u Evroligi u sezoni 2018/2019 u "Morači".

- Čeka nas težak put i teško gostovanje ali to je dio našeg posla. I dalje moramo da radimo na sebi a ne da brinemo o protivniku, u ovom slučaju Gran Kanariji. Nemamo puno vremena ali momci dobro treniraju ali ima puno stvari u kojima moramo biti bolji. Prije svega mislim na fokus i koncentraciju iz čega pravimo greške. Tu je i energija koja može i mora biti bolja - kazao je trener Budućnost Volija Andrej Žakelj.

Svjestan je slovenački stručnjak snage rivala.

- Kada je riječ o Gran Kanariji znamo da su bez poraza u takmičenju, jedan od favorita takmičenja sa respektabilnim rosterom i vrlo dobrom igrom. Spremaćemo se za meč u ovom kratkom vremenu koje imamo i moramo pokazati bolji pristup, više energije, bolju koncentraciju i da budemo na nivou u defanzivi kako bi došli do pozitivnog rezultata - istakao je Žakelj.

Kolbi Ros vjeruje da će ekipa biti motivisana za duel protiv šampiona Evrokupa, koji i ove sezone igra sjajnu košarku.

- Očekujem dobru utakmicu, radi se o veoma dobroj ekipi koja igra sjajno kod kuće. Nemaju još uvijek poraz u Evrokupu i sigurno da nam je velika motivacija da ih prvi pobijedimo. Na nama je da sprovedemo u djelo stvari koje nam trener prenosi na treningu, da odigramo jako, sa stavom i da budemo pametni jer jedino tako možemo doći do rezultata. Imam dosta povjerenja u sebe i svoje saigrače tako da sam veoma uzbuđen zbog utakmice - kazao je Ros. 

Utakmica u "Gran Kanariji Areni" igra se sjutra u 21.00 sat. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:09