Андреј Жакељ и Камењаш / - фото: СЦ Дерби
22/11/2021 u 20:27 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жакељ: Разлика у класи, превише смо респектовали евролигаша

Тренер СЦ Дербија тражи од осталих играча да помогну Кајлу Вињалесу

Кошаркаши СЦ Дербија су први пут играли против евролигашког тима и нису се прославили.

Подгоричани су против Црвене звезде водили само на старту, након тројке Бориса Тишме (3:2), након чеага су одиграли малокрвно, практично су се предали.

– Видјела се разлика у односу на евролигашки тим. Неки играчи су ушли са превише респекта према ривалу, енергија и концентрација није била на нивоу који сам очекивао, јер је ово за нас била психички најлакша утакмица. Звезда има 12 квалитетних играча, што се видјело, агресивно су играли током свих 40 минута. Причали смо прије меча да морамо да контролишемо изугубљене лопте, а били смо лоши у том сегменту. Има и  плусева од ове утакмице, један је што су млађи добили већу минутажу рекао је шеф стручног штаба СЦ Дербија, Андреј Жакељ.

„Студентни” имају проблема када Кајл Вињалес није на МВП нивоу?

– Више није тајна да је Вињалес битан дио наше екипе. Црвена звезда је спремила добру тактику за њега, сустигао га је и умор, али је проблем што су остали подбацили. Нисам био задовољан реакцијом Павлићевића. Жеља код њега је неоспорна, али је морао да одигра искусније, поготово у одбрани. Били смо лоши у организацији напада, као што сам рекао, имали смо велики број изубљених лопти. Морамо од следеће утакмице да нађемо неки начин да одморимо Вињалеса и да му, под знацима навода, помогнемо јасан је Жакељ.

Подгоричанима ће пауза у АБА лиги више отежати, него што ће им користити.

– Млађи првотимци иду на јуниорски турнир АБА лиге, имамо тројицу репрезентативаца, тако да ће остати четири или пет кошаркаша. Искористићемо наредни период за мали одмор и индивидуални рад. Следеће седмице ће сви практично са репрезентативних акција директно доћи на меч Прве А црногорске лиге. То су међутим проблеми које имају сви клубови закључио је тренер СЦ Дербија, Андреј Жакељ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:24