Žan Mark Šiško / -FOTO: EVROLIGA
27/09/2023 u 22:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žan Mark Šiško završio karijeru

Neočekivana odluka slovenačkog košarkaša

Totalno neočekivanu odluku donio je slovenački košarkaš Žan Mark Šiško.

On je početkom ljeta potpisao ugovor sa Breoganom, ali je sada napustio klub i odlučio da okonča karijeru iako ima samo 26 godina.

Pomenutom košarkašu predviđala se velika karijera.

On je u sezoni 2019/2020. godine nastupao za Primorsku koja je bila apsolutni hit ABA lige, a na meču protiv Zadra uspio je da podijeli 19 asistencija, što je rekord takmičenja.

Odmah je privukao pažnju brojnih timova, najkonkretniji bio je Bajern, a na njegovom transferu insistirao je Andrea Trinkijeri.

Žan Mark Šiško je ovog ljeta napustio minhenski tim, potpisao za Breogan, ali je odlučio da stavi tačku na bavljenje košarkom i okrene se drugim stvarima u životu.

- Nakon što mi je trebalo neko vrijeme da vratim svoju karijeru poslije godinu dana izostanka, stvari nisu išle kako sam se nadao i planirao. Zato moram da donesem tešku odluku da završim moju košarkašku karijeru i započnem novo poglavlje u mom životu - saopštio je slovenački košarkaš.

Sa Bajernom je uspio da osvoji dva Kupa Njemačke, a za njegove usluge je svojevremeno bila zainteresovana i Crvena zvezda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 23:49