Финансијска криза тјера Химки у ниже рангове / -евролига
15/05/2021 u 17:15 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због финансијске кризе Химки у нижем рангу

Иако је екипа имала циљ да се домогне фајнал-фора Евролиге, финансијска ситуација је допринијела да Химки стрепи за опстанак, јер се ситауација са дуговањимаа према играчима, стручном штабу али и осталим запосленима у клубу додатно компликује

Евролигашка сцена од наредне сезоне више неће бити иста, јер како сада ствари стоје у елитном друштву неће бити Химкија!

Како јављају руски медији, финансијска криза која је услиједила након пандемије натјерала је власнике клуба из Подмосковља да од наредне сезоне реструктурирају екипу.

Иако је екипа имала циљ да се домогне фајнал-фора Евролиге, финансијска ситуација је допринијела да Химки стрепи за опстанак, јер се ситауација са дуговањимаа према играчима, стручном штабу али и осталим запосленима у клубу додатно компликује.

Ипак мало је вјероватно да ће се клуб оваквог реномеа угасити, па је најреалније да од наредне сезоне за клуб играју омладинци из њихове Олимпијске школе.

Химки од наредне сезоне, највјероватније неће играти ни ВТБ лигу, већ ће такмичење наставити у нижим ранговима, што ће значити да клуб напуштају и звијезде попут Алексеjа Шведа, Ерика Меколума, Џордана Микија...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:49