ВАБА лига / - Фото: ВАБА лига
06/03/2022 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЖКК Будућност организује завршницу ВАБА лиге

Женски кошаркашки клуб Будућност Бемакс биће организатор финалног турнира ВАБА лиге, коjи ће бити одигран 19. и 20. марта, саопштено jе из тог клуба

Наводи се да jе Борд ВАБА лиге одлуку донио jедногласно.

Подгорица ће четврти пут бити организатор завршнице регионалног такмичења, 2014. и 2016. године финални турнир одигран jе у дворани Морача, а 2017. у Спортско култуном центру Универзитета Црне Горе.

Турнир ће ове године бити одигран у Бемакс арени.

Директор клуба Зоран Вуjичић казао jе да jе млада подгоричка екипа заслужила да на свом терену

одигра два наjважниjа меча у сезони.

- Као што jе познато у сезону смо ушли знатно подмлађени, без великих резултатских императива, али како jе сезона одмицала показало се да су младе играчице напредовале и да смо заслужено први на краjу лигашког диjела, са само jедним поразом.

Сматрам да jе награда за наше дjевоjчице управо чинjеница да ће на свом терену играти завршницу - рекао jе Вуjичић.

Бемакс арена ће, након што jе била домаћин квалификациjа у мушкоj и женскоj конкуренциjи репрезентациjи Црне Горе, Европског првенства за

кадете и играче до 20 година, Лиге шампиона у рукомету и квалификациjа за Европско првенство у том спорту, бити домаћин и завршнице

WАБА лиге.

Вуjичић jе подсjетио да jе подгорички клуб први пут након пет година послао приjаву за организациjу.

- Посљедње четири године, од када постоjи Бемакс лига основних школа сматрали смо да jе лjепше да поведемо око 100 дjевоjчица из тог такмичења са нама, него да организуjемо турнир. Међутим, специфична ситуациjа са короном, доста проблема око путовања и чињеница да наша млада екипа може крунисати сезону на наjбољи начин натjерали су нас да донесемо одлуку да се приjавимом - рекао jе Вуjичић.

Он вjеруjе да ће то бити наjбољи фаjнал-фор до сада и да ће организатор направити спектакл какав ниjе чест за женску кошарку.

Будућност Бемаx играће у полуфиналу са Монтаном, а у другом полуфиналном дуелу састаjу се Целjе и Орлови.

- Нећемо правити притисак нашоj младоj екипи, али надамо се финалу, а у мечу за трофеj све jе могуће. Вjеруjем да ћемо имати сjаjан амбиjент, пуне трибине и да ћемо региону послати сjаjну слику, а да ће сви гости бити одушевљени - рекао jе Вуjичић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:09