Кошаркаши Црне Горе / -Фото: ФИБА Европа
20/05/2022 u 20:00 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Званично: Црна Гора на Европском првенству умјесто Русије

Изабраници селектора Бошка Радовића ће за ривале у групи А у Тбилисиjу имати Шпаниjу, Турску, домаћина Грузиjу, Белгиjу и Бугарску

Кошаркаши Црне Горе играће на Европском првенству умjесто Русиjе, потврдила jе Међународна кошаркашка федерација. Русиjа jе због рата у Украjини дисквалификована, па jе црногорска селекциjа добила предност jер jе имала наjбољи скор међу селекциjама коjе се нису пласирале на Еуробаскет.

-Црна Гора као тим са наjбољим учинком од по три побjеде и пораза замиjениће Русиjу у групи А у Тбилисиjу, саопштила је ФИБА.

Изабраници селектора Бошка Радовића ће за ривале у групи А у Тбилисиjу имати Шпаниjу, Турску, домаћина Грузиjу, Белгиjу и Бугарску. Европско првенство играће се од 1. до 18. септембра у четири државе - Грузиjи, Њемачкоj, Италиjи и Чешкоj. Четири првопласиране екипе из четири групе иду у осмину финала.

Црна Гора jе до сада три пута учествовала на европским првенствима. Дебитовала jе 2011. у Литваниjи када jе била 21. од укупно 24 екипе, двиjе године касниjе jе у Словениjи завршила на 17. позициjи. Приjе пет година jе на Европском првенству, коjе jе одржано у Финској, Израелу, Румунији и Турскоj jе била 13.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:01