Први тренер из Црне Горе који је освојио ово признање / - дан
05/05/2021 u 06:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић најбољи тренер Еврокупа

Митровић jе са екипом из Кнежевине у финалу изненађујуће савладао Уникс из Казања у финалу, чиме jе потврдио епитет не само наjбољег тренера у такмичењу већ и jедног од наjбољих на европском континенту.
image

Први тренер из Црне Горе који је освојио ово признање

- дан
Звездан Митровић изабран jе за тренера године у Еврокупу за такмичарску 2020/21, што и није изненађујуће након осваjања Еврокупа и историjског пласмана Монака у Евролигу.

Митровић jе са екипом из Кнежевине у финалу изненађујуће савладао Уникс из Казања у финалу, чиме jе потврдио епитет не само наjбољег тренера у такмичењу већ и jедног од наjбољих на европском континенту.

Монако jе на путу до титуле савладао Будућност у четвртфиналу после три меча и велике драме, у полуфиналу је „прескочио” Гран Канариjу. Француски представник jе добио 11 од последњих 13 утакмица у такмичењу и сезону завршио са скором 17-6.

Митровићева екипа играла jе доминантну кошарку, иако jе практично из другог плана стигла до трофеjа поред фаворита попут Виртуса из Болоње, Локомотиве Краснодар, па чак и Уникса из Казања. 

Митровић jе први тренер године Еврокупа из Црне Горе. Награду су током година осваjали Октаj Махмути у Бенетону 2009, Илиjас Зурос у Панелионису 2010, Александар Петровић у староj Цедевити 2011, Jуре Здовц у некадашњем Спартаку из Санкт Петербурга 2012, Фотис Кацикарис у Билбау 2013, Андреа Тринкиjери у Униксу из Казања 2014, Маурицио Бускаља у Тренту 2016, Педро Мартинез у Валенсиjи 2017, те Саша Обрадовић у Локомотиви 2018. године. Jедини двоструки осваjач овог признања jе Аито Гарсиjа Ренесес коjи jе то чинио 2015. и 2019. као тренер Гран Канариjе и Албе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:37