Didije Dešan / EPA-EFE-FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
18/12/2022 u 21:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dešamp: Vraćali smo se dva puta u utakmicu, zato je ovo još teže

Selektor Francuske razočaran nakon poraza u finalu SP

Selektor Francuske Didije Dešamp bio je jednako razočaran kao i njegovi igrači konačnim ishodom finala Svjetskog prvenstva, u kojem se njegova ekipa dva puta varaćala iz rezultatskog minusa, da bi izgubila nakon penala.

- Uložili smo mnogo energije i srčanosti da bismo se vratili u ovu utakmicu, a kad smo se vratili niotkuda, opet nam je pobjegla (pobjeda). Zato je ovo još teže, ali moram prihvatiti. - rekao je Dešamp

Rafael Varan je, takođe, bio razočaran: 

- Naravno da smo silno razočarani, dali smo sve od sebe. Morali smo se suočiti sa mnogim preprekama tokom turnira, ali nikada nismo odustali. Sat vremena nismo bili u utakmici. Na kraju smo i mi mogli pobijediti. Vrlo sam ponosan na ovu ekipu i na to što sam Francuz. Naše su glave uzdignute. Vratili smo se kad se to činilo nemogućim. Vjerovali smo do kraja. Ova ekipa je pokazala mentalnu snagu i veliku srčanost. Razočarani smo, ali i ponosni.

Ugo Loris, golman i kapetan Francuske, ističe da se niti u jednom trenutku nisu predali. 

- Argentince su odlično krenuli, bili su agresivni, koristili sva svoja oružja. Mi smo se cijelu veče branili, reagovali na njihove akcije. Nećemo tražiti alibije, dali smo sve što smo mogli. Treba čestitati momcima jer se ni u jednom trenutku nismo predali - istakao je Loris.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:03