zastva u svlačionici / - FOTO: TVITER
26/11/2022 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FIFA pokrenula postupak protiv Srbije: Sporna zastava u svlačionici

U svlačionici srpskog tima u četvrtak je bila okačena srpska zastava sa mapom Kosova i natpisom "Nema predaje". Srbija je igrala protiv Brazila i izgubila sa 0:2

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je danas postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog transparenta o Kosovu u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila u prvom kolu Svjetskog prvenstva.

Fudbalski savez Kosova žalio se FIFA zbog zastave sa natpisom "Nema predaje"

U svlačionici srpskog tima u četvrtak je bila okačena srpska zastava sa mapom Kosova i natpisom "Nema predaje". Srbija je igrala protiv Brazila i izgubila sa 0:2.

Ministar kulture, omladine i sporta Kosova Hajrulah Čeku žalio se Fifi zbog te zastave i naveo da je Svjetsko prvenstvo iskorišćeno da se promovišu "ksenofobne, genocidne i poruke mržnje prema Kosovu".

Fifa je citirala dio svog disciplinskog kodeksa koji pokriva nedolično ponašanje, uključujući i "uvredljive gestove, znakove ili jezik" i promovisanje stvari koje nemaju veze sa sportom.

-Disciplinska komisija FIFA otvorila je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog istaknute zastave u njihovoj svlačionici povodom utakmice Brazil protiv Srbije. Postupak je otvoren na osnovu člana 11 Disciplinskog kodeksa FIFA i člana 4 Pravilnika za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022.- navodi se u saopštenju koje je prenijela agencija „Rojters“.

Svjetska kuća fudbala nije navela kada će izreći presudu, a Srbija u ponedjeljak od 11 časova igra protiv Kameruna u drugom kolu Mundijala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:40