foto: Rodoljublje / - FOTO: RODOLJUBLJE, INSTAGRAM
25/11/2022 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fudbalski savez Kosova žalio se FIFA zbog zastave sa natpisom "Nema predaje"

Nakon utakmice reprezentacija Srbije i Brazila sinoć, društvenim mrežama se proširila fotografija, uslikana navodno u svlačionici srpskih fudbalera

Fudbalski savez Kosova podnio je žalbu FIFA-i zbog, kako su naveli, „agresivnog ponašanja“ reprezentacije Srbije, odnosno zbog, kako tvrde, postavljanja zastave na kojoj je prikazano Kosovo u bojama Srbije i natpisom „Nema predaje“, za koju navode, da se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera prije jučerašnje utakmice Srbija-Brazil u okviru Svjetskog prvenstva „Katar 2022“, prenosi Kossev.

Nakon utakmice reprezentacija Srbije i Brazila sinoć, društvenim mrežama se proširila fotografija, uslikana navodno u svlačionici srpskih fudbalera.

Ovaj navodni akt FSK nazvao je „šovinističkim“, te poručio da tome nije mesto na sportskoj priredbi, a „još manje u objektima u kojima se održava najveći događaj svjetskog fudbala“.

FSK je od FIFA-e zatražio hitno sankcionisanje radnji koje, kako navode, „šire mržnju među narodima i protivne su ljudskim vrednostima“.

- Fudbal, kao najpopularniji sport na svijetu, prenosi vrijednosti jedinstva i suštinu podjele, dok se ovaj agresivni čin ne poklapa sa takvim vrijednostima, pa mora biti kažnjen, naveo je FSK.

Ujedno smatraju da bi Svjetsko prvenstvo trebalo da bude mjesto gdje prevladavaju pozivi na mir, dok se Evropa i svijet suočavaju sa krizom usled rata u Ukrajini.

- Neprihvatljivo je da ovaj čin prođe u tišini, stoga snažno zahtijevamo da FIFA striktno primjenjuje svoja pravila i kazni FS Srbije zbog ovog agresivnog postupka i protiv vrijednosti koje fudbal prenosi, zaključio je FSK.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:56