Почео притисак на Катар / EPA-EFE - EPA-EFE/FELIPE TRUEBA
13/12/2022 u 18:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska ili Argentina: Ko je skuplji i koliko vrijede Modrić i Mesi

Kao i pred svaki važan okršaj, tema koja se potegne jeste ko ima vredniji tim, a u Hrvatskoj su uzeli i izdvojili najskuplje igrače obje reprezentacije kako bi ih uporedili

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras na stadionu "Lusail" igra za prolazak u veliko finale Svjetskog prvenstva u fudbalu protiv Argentine, čime bi ostvarila drugi vezani plasman u završni meč poslije Rusije prije četiri godine.

Kao i pred svaki važan okršaj, tema koja se potegne jeste ko ima vredniji tim, a u Hrvatskoj su uzeli i izdvojili najskuplje igrače obje reprezentacije kako bi ih uporedili.

Tako su došli do toga da je selekcija Argentine procenjena na čak 645 miliona eura, što je više nego duplo u odnosu na tim "kockastih". Možda će vas malo iznenaditi kada saznate da je na vrhu liste Gaučosa trenutno Lautaro Martinez koji je procijenjen na 75 miliona eura.

Golman Kristijan Romero se cijeni na 55 miliona eura, a Leo Mesi i Lisandro Martinez vrijede po 50 miliona eura.

Sa druge strane, Hrvatski tim vrijedan je čak 377 miliona eura, a njen najskuplji igrač je momak koji je privukao toliko pažnje svojim igrama, ali i harizmom na ovom Mundijalu.

U pitanju je Joško Gvardiol koji je procijenjen na 60 miliona eura, a prati ga Mateo Kovačić sa 40 miliona. Interesantno je da Modrić vrijedi "samo" 10 miliona eura.

Među pet najskupljih u Hrvatskoj su još Marcelo Brozović sa 35 miliona eura, potom Mario Pašalić koji vrijedi 25 miliona, odnosno Lovro Majer koji je procijenjen na 22 miliona.

U Argentini u top pet upada još Anhel Korea sa 40 miliona, a kratak je ostao Rodrigo de Paul sa pet miliona eura manje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:58