Milan Borjan / - FOTO: TWITTER
30/11/2022 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski Savez osudio ponašanje navijača i vriješanje Milana Borjana

Nrvatski nogometski savez (HNS) osudio je ponašpanje dijela svojih navijača prema golmanu Kanade Milanu Borjanu

Navijači Hrvatske su na meču te zemlje sa Kandom (4:1) vrijeđali Borjana na nacionalnoj osnovi, prozivali ga sa tribinia i isticali uvredljive transparente na kojima se aludira protjerivanje Srba iz Knina.

Zbog toga je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv vrha hrvatskog fudbala, a iz tamošnjeg Saveza su osudili takvo ponašanje svojih navijača.

- Kao što znate, otvoren je disciplinski postupak zbog ponašanja dijela naših navijača na utakmici s Kanadom. Mi nećemo komentarisati postupak, a ono što mogu reći je da Hrvatski nogometni savez osuđuje sve oblike diskriminacije i rasizma. Mi ćemo se izjasniti FIFA-i pa ćemo vidjeti šta će biti. Imamo šest dana da to napravimo", rekao je portarol HNS-a.

Posebnu pažnju privukla je zastava traktora Johna Deerea koju su razvili. Na njoj je pisalo "Knin 95", a slogan kompanije "Nothing runs like Deere" prepravili su tako da su umjesto posljednjih riječi napisali "Borjan".

Golman Kanade rođen je u Kninu, a 1995. godine je sa ostalim Srbima morao da napusti to mjesto kada su hrvatske snage protjerivale Srbe sa svojih vjekovnih ognjišta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:47