Stojković  / -FOTO: BUTASPORT.RS
05/12/2022 u 18:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Piksi: Nema razloga da budem osramoćen, nisam ubio nikoga

Ponosan sam na sve što smo uradili i neću dozvoliti nikome da gazi po tome, kazao je selektor Srbije

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije kazao je danas na konferenciji za novinare da je svjestan bočnih udara i da zna da je mnogima trn u nozi.

Po povratku iz Katara Piksi je otvoreno govorio o tome da ne dozvoljava spoljne uticaje na reprezentaciju.

 - Naciju nikada nisam lagao niti ću je lagati. Imate ljude koji ne vole što ste tu. Nisam neko sa kim može da se manipuliše. Ja nisam Deda Mraz koji ijpoklone i ispunjava želje. Imam svoj stav i tu ne mogu da mi se približe. Od mog dolaska u martu 2021. godine, znam da sam nekima trn u nozi. To je njihov problem. Zašto? Boli ih to što nemaju uticaj na reprezentaciju. Boli ih što smo očistili neke negativne stvari, što je Sportski centar u Pazovi postao Kuća mira, kuća spokojstva za igrače i najbolju pripremu, a ne kafana - rekao je Stojković.

Kako je istakao, nije se podizao u pobjedama, niti će se poniziti u lošim rezultatima.

- Radim pošteno svoj posao, put strategije, kako reprezentacija treba da igra i da se ponaša, to je ispravan put. Kada stavovima i ponašanjem dovedete stanje u kome ste, a ono ne dozvoljava mešetarenje, upliv fudbalskih agenata, klubova, njihovih interesa. Onda naravno da smetate, ne mogu da manipulišu sa vama. To je tako na kraju krajeva. Dokle god sam ja selektor, to će tako biti. Nisam neko ko će biti kao vrijeme, danas sunce, sjutra kiša. Imam stav, ideju, za to se borim. Ponosan sam na sve što smo uradili i neću dozvoliti nikome da gazi po tome. Fudbalska Srbija i javnost mogu da budu ponosni na reprezentativce, ponašanje, požrtvovanje i sve što su pokazali. Od marta 2021. godine do sada - dodao je Stojković.

Istakao je i da se ne stidi ničega i da zbog toga pokušava da objasni sve iz svog ugla.

- Mogao sam da odem u Pariz, Majami ili gde god i da pošaljem saopštenjem. Nije se postavljalo pitanje da ne izađem u javnost, jer javnost mora da zna i treba da zna i to je obaveza. Ne da neko bježi i da se krije posle prvog rezultatskog neuspjeha. Mi nismo bili vreća za udaranje, primali po 5-6 komada i izgledali kao banda koja je došla da se kupa. Iako čujem, nisam čitao novine, nijednu riječ nisam pročitao od dana kada sam sletio u Dohu. Da li će neko da hvali, kudi, ponižava, htio sam da se fokusiram na tim. Ali mogu da pretpostavim i treba da postoje kritike. Potpuno razumijem, nisam neko da kudim i pitam zašto neko nešto priča. Ovo je demokratska zemlja, može da se priča šta god hoće, ali da se utiče na tim, sistem igre, ko će da igra. To odlučujem samo ja i niko više u ovoj zemlji. Isključivo ja. Zato delim odgovornost i kad je dobro i kad je loše. Nema razloga da budem osramoćen, nisam ništa ukrao, ubio nekoga, nisam uradio ništa nečasno da bih se sakrivao. To je neprihvatljivo za moju svest - zaključio je Piksi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:15