Fudbaleri Srbije / - FOTO: FSS
02/12/2022 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Večeras utakmica sa Švajcarcima: Šta Srbiji treba za prolaz

Šest grupa je završeno, a danas ćemo saznati poslednja dva putnika u osminu finala iz grupa G i H

Danas je poslednji dan grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru. Šest grupa je završeno, a danas ćemo saznati poslednja dva putnika u osminu finala iz grupa G i H. Brazil u pretposlednjoj grupi i Portugal u poslednjoj grupi već su obezbijedili prolaz i samo je pitanje da li će proći na kao prvi ili drugi u grupi.

Utakmica koja će se pratiti sa najvećim interesovanjem je ona između Srbije i Švajcarske. Biće to repriza utakmice iz grupne faze u Rusiji, u kojoj je Švajcarska pobijedila golovima Granita Džake i Džerdana Šaćirija. Utakmica je poprimila i političke konotacije jer su dva švajcarska strijelca kosovskog porijekla slavila golove pokazujući rukama dvoglavog orla, simbola Albanije.

Srbija može da bude eliminisana i pobjedom

Srbija može da pobijedi samo protiv Švajcarske. Doduše, ni u jednom scenariju to neće biti dovoljno. Naime, kada bi Kamerun pobijedio Brazil, i Afrikanci bi kao Srbi imali četiri boda. Loša vijest za Orlove je da već imaju lošiju gol-razliku pa bi trebalo da savladaju Švajcarsku većom razlikom od Kameruna Brazila.

Švajcarska bi sigurno napredovala pobjedom, a biće im dovoljan i bod ako Kamerun ne pobijedi Brazil. Kamerun je u sličnoj situaciji kao Srbija. Želi samo pobjedu, pod uslovom da Švajcarci ne pobijede Srbiju. Brazil će izgubiti prvo mjesto ako izgubi od Kameruna, a Švajcarska je pobijedila Srbiju sa dva ili tri gola, u zavisnosti od broja postignutih golova.

Ludnica i u poslednjoj grupi

U poslednjoj grupi Portugal igra protiv Južne Koreje, a Urugvaj protiv Gane. Na najčistijoj poziciji je i afrička reprezentacija. Pobjedom je sigurna u prolaz, a bod će joj biti dovoljan ako Koreja ne pobijedi Portugaliju.

Urugvaj i Južna Koreja mogu samo da pobijede, ali ni sa njima nisu bezbedni i obje reprezentacije zavise od rezultata drugog meča. Obojici je potrebna pobjeda Portugala, a remi bi im odgovarao samo u slučaju pobjede od dva boda (Južna Koreja) i tri boda (Portugal). Utakmice ove grupe igraju se od 16 časova, a utakmice grupe G od 20 časova.

(Indeks)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:54