Млади спортисти из Црне Горе на кампу у Србији / - Дан
22/07/2021 u 16:07 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На спортском кампу „Србија те зове - играј за Србију” учествује 40 дјеце из Црне Горе

Међу врхунским тренерима и спортистима који ће с њима радити су и Милан Гуровић, Ненад Перуничић, Милорад Косановић...

У Београду је почео десетодневни камп талентованих младих спортиста из региона и дијаспоре под називом „Србија те зове”. Организатор је Спортско удружење „Спорт старс”, уз подршку предсједника Србије Александра Вучића, Града Београда и низа других институција.

На кампу међу 250 спортиста налази се и 40 из Црне Горе (Бара, Херцег Новог, Берана, Плужина и Будве). Са младим фудбалерима, кошаркашима, одбојкашима, рукометашима и тенисерима раде еминентни српски тренери и селектори, а ових дана све скупа примиће их и предсједник Вучић. На кампу се налазе и српски спортисти из Албаније, Републике Српске, Европе, Америке, Аустралије...

Координатор „Спорт старса” за Црну Гору и Албанију Миленко Јовановић казао је да су нарочиту помоћ у одабиру дјеце из Црне Горе дали Управа за спорт и младе на челу са Василијем Лалошевићем, и градоначелници Берана и Плужина Тихомир Богавац и Мијушко Бајагић, док су талентоване спортисте из Албаније одабрали из Фудбалског клуба Скадар, гдје наступа велики број дјеце и младих српског поријекла. Превоз за спортисте из Црне Горе и Албаније обезбиједио је предсједник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић.

На традиционалном кампу који је потпуно бесплатан, налазе се спортисти узраста од 12 до 15 година, а смјештени су у Дому ученика „Патријарх Павле”. Међу врхунским тренерима и спортистима који ће с њима радити су и Милан Гуровић, Ненад Перуничић, Милорад Косановић... Спортисти ће обићи стадионе Црвене Звезде и Партизана, присуствоваће утакмицама тих фудбалских клубова, а посјетиће и културне знаменитости и туристичке атракције балканске престонице. Према ријечима Јовановића сви млади спортисти који су учесници кампа су потенцијални репрезентативци Србије у својим спортовима, а њихово усавршавање овдје трајаће до 31.јула.

„Докажи се! Играј за Србију! Србија те зове!” - порука је са кампа.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:04