Славље ватерполиста Хановера / - фото: A. KOVACS/DEEPBLUEMEDIA/INSIDEFOTO
07/05/2021 u 11:12 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорској мини колонији Супер куп

Ватерполисти Васпо Хановера четврту годину заредом тријумфовали у Супер купу Њемачке. Тим Дарка и Матије Бргуљана, Александра Радовића и Предрага Јокића био бољи од Шпандауа (10:8)

Актуелни прваци Њемачке, ватерполисти Васпо Хановера су четврту годину заредом тријумфовали у државном Супер купу, пошто су савладали Шпандау резултатом 8:6 (1:0, 2:3, 2:2, 3:1).

У клубу који је био у истој у групи са Јадраном у Лиги шампиона, наступа права мала црногорска колонија. Помоћни тренер је дугогодишњи капитен и жива легенда клуба, Предраг Јокић, док су у базену Александар Радовић, Дарко и Матија Бргуљан.

Шпандау је водио само два пута у трећој четвртини (4:3 и 5:4), након чега је Хановер серијом 4:0 разријешио све дилеме (8:5). Јулијан Реал је предводио шампионе са три поготка, Дарко Бргуљан је постигао један. На другој страни је Дмитри Холод два пута затресао мрежу, а у листу стријелаца се уписао и бивши ватерполиста Катара и Будве, Марин Рестовић.

Берлинци су и поред пораза убједљиви рекордери по броју Супер купова. Имају их чак 15, док је Хановер освојио шест. Уједно су само ова два клуба освајала пехаре.

Екипу Хановера ускоро чека наступ на фајнал-ејту Лиге шампиона у Београду, гдје ће им ривал у четвртфиналу бити Про Реко.

Италијански великан је такође недавно прославио осму узастопну титулу у Купу Италије. Тим Александра Ивовића је финалу фајнал-фора у Палерму савладао Брешу, лакше него што то коначан резултат говори 11:10 (5:1, 4:2, 1:2, 1:5).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:11