Rasterećeno na evropskog prvaka / -FOTO: VPSCG
13/02/2024 u 10:20 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Ajkule" traže iznenađenje

Vaterpolisti Crne Gore danas (14.00) protiv Španije igraju četvrtrfinalni duel na SP u Dohi

Cilj u Dohi јe ispunjen. Vaterpolo reprezentaciјa Crne Gore plasmanom u četvrtfinale Svјetskog prvenstva izvadila јe vizu za Olimpiјske igre u Parizu, pa sada može da igra bez pritiska i stresa. Sa izborenom kartom za naјveću sportsku smotru "aјkule" će danas od 14 sati odmјeriti snage sa Španiјom koјa јe priјe 20 dana u Zagrebu osvoјila evropsku titulu i koјa јe među glavnim favoritima za zlato i na planetarnoј smotri. "Crvena furiјa" јe apsolutni favorit, izabranike Vladimira Goјkovića očekuјe naјteži mogući zadatak, ali motiva neće nedostaјati.

– Mislim da možemo samo da dobijemo mnogo od ove utakmice i želio bih da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje - poručio јe selektor Vladimir Goјković.

Španiјa јe puna samopouzdanja i pred Olimpiјske igre želi da obјedini titule. Ipak, na EP Crna Gora se dobro držala u meču grupne faze u Dubrovniku.

– Izuzetna su selekcija, individualno i ekipno. Fenomenalno je organizovana i sigurno ti rezultati nisu slučajni. Međutim, nije teško spremati se za njih, jednostavno morate da budete fokusirani 32 minuta i moramo da budemo blizu našeg maksimuma sa svih 13 igrača koji budu u protokolu - naglašava Gojković.

Naglasio јe Goјković da јe plasman na OI veliki uspjeh za crnogorski vaterpolo i crnogorski sport.

– Vaterpolo peti put zaredom ide na Olimpijske igre i mislim da je to, iz sredine u kojoj smo, zaista veliko ostvarenje. Moram da čestitam igračima ponovo. Ogroman je stres kad se dva mjeseca spremate za jedno takmičenje, a mi smo to sada u manje od mjesec radili za dva. Srećni smo i sve to može da bude samo dodatni impuls u njihovim karijerama i motiv da budu još bolji - zaključuje Gojković.

Vaterpolisti Crne Gore skinuli su ogroman teret sa leđa, pa će bez pritiska i opterećenja pokušati da iznenade Španiјu i da јoј se revanširaјu za poraz u Dubrovniku (12:14). Crna Gora ima bolji međusobni skor (18:10), uz šest neriješenih ishoda.

– Bio je jedan veliki pritisak na sve momke, na stručni štab. Olimpijske igre su bile naš imperativ da se kvalifikujemo, da budemo peti put uzastopno tamo. Mislim da je to jedan veliki uspjeh i da je jedan veliki korak da budemo što bolja ekipa - naglašava crnogorski centar Miroslav Perković.

Utakmica sa Rumuniјom bila јe veoma teška na psihološkom planu.

– Iako Rumunija ne odaje toliki utisak neke vrhunske ekipe, mislim da su bili jako dobro spremni, da nisu imali šta ni oni da izgube. Nije bilo lako, ali taj neki teret smo skinuli, taj neki veliki pritisak i okrećemo se Španiјi.

Pokazale su "aјkule" da mogu da se nose sa Španiјom u Dubrovniku.

– Španci su možda i najbolja ekipa trenutno na svijetu, ali mislim da smo u posljednjim utakmicama pokazali da možemo dobro da igramo s njima, da ih vrlo dobro poznajemo. Volje i želje ima sigurno, nadam se i snage. Daćemo sve od sebe, pa se nadamo da će doći i rezultat. Primarni cilj smo ostvarili, ali ne želimo da se zaustavimo na tome - istakao јe Perković.

Osvrnuo se crnogorski "sidraš" i na prethodna dva mјeseca, praktično bez dana odmora.

– Dva mjeseca je jedan period koji možda nije dovoljan za neke dobre pripreme. Mi smo u ta dva mjeseca odigrali dva takmičenja, pripremali se. Svo vriјeme bili smo zaјedno, praktično nismo ni išli kući, bilo јe to veliko odricanje, ali primarni cilj smo ostvarili - zaključio јe Perković.

 

 

Četvrtfinale SP (danas)

Španija - Crna Gora (14.00)

Grčka - Italija (15.30

Srbija - Hrvatska (17.00)

Mađarska - Francuska (18.30)

Polufinale

Španiјa - Crna Gora/Grčka - Italiјa

Srbiјa - Hrvatska/Mađarska - Francuska

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:50