Teška grupa za ”ajkule” / EPA-EFE-HIROSHI YAMAMURA
12/09/2023 u 17:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Ajkule" u grupi sa Španijom, Hrvatskom i Francuskom

Šampionat u Netanji igra se od 3. do 16. januara naredne godine

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće na Evropskom prvenstvu u grupi A sa Španijom, Hrvatskom i Francuskom, odlučeno je žrijebom u izraelskoj Netanji. U grupi B su Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka.

Biće to prvi šampionat u novom formatu – sa selekcijama koje su raspoređene u dvije divizije, na osnovu rezultata na prethodnom prvenstvu i kvalifikacija.

Crna Gora je u Diviziji 1, a žreeb je dočekala iz četvrtog šešira.

Osam najboljih timova činiće Diviziju 1, a ostalih osam Diviziju 2. Ekipe iz obje divizije podijeljene su u dvije grupe sa po četiri reprezentacije.

Prva dva tima iz grupa Divizije 1 plasiraće u četvrtfinale, dok se trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi u osmini finala sastaju sa prva dva tima iz grupa Divizije 2. Grupa A u kojoj je Crna Gora u osmini finala ukršta se sa grupom C Divizije 2. 

Prvak Evrope obezbijediće plasman na Olimpijske igre. Ako titulu osvoje Mađarska, Grčka ili Francuska, koje već imaju olimpijsku vizu, sljedeća najbolje plasirana selekcija naći će se u Parizu 2024.

Šampionat u Netanji igra se od 3. do 16. januara naredne godine.

- Prvi put će se igrati u ovakvom sistemu, a nije bilo velikih mogućnosti. Iz tog trećeg šešira dobili smo lakšeg protivnika, jer je Francuska malo slabija od Grčke. Grupa je izuzetno jaka, a ukrštamo sa grupom koja je jača od nas (grupa C, prim. aut). Tražićemo naše šanse. Želimo da se na Evropskom prvenstvu borimo za Svjetsko i da tražimo vizu za Olimpijske igre - rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković.

Divizija 1:

Grupa A: CRNA GORA, Španija, Francuska, Hrvatska.

Grupa B: Gruzija Mađarska, Italija, Grčka.

Divizija 2:

Grupa C: Srbija, Njemačka, Izrael,Malta.

Grupa D: Slovačka, Holandija, Slovenija, Rumunija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:49