Armel Atingre / -FOTO: RSCG
27/02/2024 u 09:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Armel Atingre nova reprezentativka Crne Gore

Golmanka rođena u Obali Slonovače pravo nastupa stekla je nakon što je stekla crnogorsko državljanstvo prijemom, te kompletiranja potrebne procedure pred Svjetskom rukometnom federacijom

Armel Atingre je nova reprezentativka Crne Gore, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Golmanka Budućnosti biće veliko pojačanje za crnogorski nacionalni tim, a pravo nastupa stekla je nakon što je stekla crnogorsko državljanstvo prijemom, te kompletiranja potrebne procedure pred Svjetskom rukometnom federacijom (IHF).

Na debi u opremi Crne Gore neće dugo čekati – već u četvrtak će biti u sastavu za gostovanje selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Atingre će naročito biti značajna nakon teške povrede koju je Marta Batinović doživjela na Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zbog čega je očekuje duža pauza. Golmanka rođena u Obali Slonovače, sada će sa Marinom Rajčić, činiti sjajan tandem na golu "lavica" i biti značajan adut u borbi za ostvarenje glavnog cilja u ovoj godini – plasman na Olimpijske igre u Parizu.

-Tako je završena procedura definisana Zakonom o crnogorskom državljanstvu, a koja je nakon zahtjeva Rukometnog saveza Crne Gore, podrazumijevala mišljenje Ministarstva sporta i mladih, te predlog predsjednika Vlade Crne Gore upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova, da se u crnogorsko državljanstvo primi Atingre. Nakon što je utvrđeno da Atingre ispunjava uslove za prijem u crnogorsko državljanstvo, jer je njen prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za sportski interes Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je rješenje o njenom upisu u registar crnogorskih državljana. Rukometni savez Crne Gore izražava zahvalnost i ambasadoru naše države u Francuskoj Ivanu Ivaniševiću, koji je dao veliki doprinos u kompletiranju potrebne procedure, navodi se u saopštenju.

Atingre je inače, od 2020. godine članica Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemaks. U prethodne tri i po godine bila je jedna od najboljih igračica Budućnosti u EHF Ligi šampiona i spada u red najboljih čuvarki mreže u Evropi.

Posljednji nastup u reprezentaciji Francuske imala je na Evropskom prvenstvu 2014. godine.

Deset godina kasnije, kao reprezentativka Crne Gore biće u prilici da ostvari san svakog sportiste – u aprilu na kvalifikacionom turniru u Njemačkoj, sa "lavicama" će se boriti za vizu za Olimpijske igre.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
RSCGARMEL ATINGRE
18. april 2024 09:22