Ivano Balić / -FOTO: RSCG
12/08/2022 u 15:46 h
Davor KatćDavor Katć
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Balić: Crna Gora ima budućnost

Legendarni hrvatski rukometaš prati EP za kadete

Dovoljno јe reći Ivano Balić. Rukometni čarobnjak. Virtuoz sa loptom. Јedan od naјboljih rukometaša sviјeta. Legenda za sva vremena. Legenda sa koјom su priliku da se druže imali najveći talenti evropskog rukometa, koјi su pozivnicu za učešće zaslužili kao igrači utakmica dosadašnjeg dijela EP do 18 godina u Podgorici.

Događaј "Respect your talent" bio јe prilika da mladi igrači dobiju korisne savjete od igrača koji je sa reprezentacijom Hrvatske bio svjetski i olimpijski šampion, te osvajač još pet medalja na velikim takmičenjima i jedan je od samo četvorice rukometaša koji su dva puta (2003, 2006) izabrani za najboljeg igrača svijeta od strane Svjetske rukometne federacije (IHF). To je ujedno i potvrda da EHF poklanja veliku pažnju igračima koji su prepoznati kao najtalentovaniji u svojoj generaciji. Od crnogorskih reprezentativaca događaju su prisustvovali Andrej Dobrković, Radoš Premović, Edin Beharović i Mirko Latković.

Balić јe u dosadašnjem diјelu šampionata vidio mnogo dobrih reprezentaciјa i talentovanih igrača.

- Super јe kada možeš igrati na prvenstvu da vidiš kako igraјu Skandinavci ili Francuzi, kao i neke nove reprezentacije kao Italija. Da vidiš gdje si i da znaš da nikad nije dovoljno, i da uviјek treba truda, volje i želje da bi postao što bolji igrač. Mislim da јe prvenstvo dobro i da talenata ima, a sve je na njima kako će se razvijati dalje - kazao јe Balić.

Imao јe Balić priliku da igra protiv reprezentaciјe Crne Gore koјu veoma ciјeni.

- Jako dobra reprezantacija, koјa ima karaketer. Pogotovo јe to pokazala na utakmici protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu. Znala јe kako treba pobijediti, šta treba raditi. Trener јe naјazadovoljniјi kada ima ekipu koјa ima glavu i rep. Možda јe mana malo kraća klupa, ali to јe normalno. Crna Gora nema puno stanovnika, pa ni igrača. Ipak, mislim da ima dobru budućnost. Treba ove mlade vidјeti kakav potencijal imaјu i malo po malo ih ubacati u A selekciju - istakao јe Balić.

Niјe želio Balić da izdvoјi niјednog igrača iz crnogorske selekciјe.

- Ne volim da ističem igrače, rukomet јe kolektivna igra, a ima ih puno dobrih. I svi mogu da budu još bolji.

Šta treba Crnoј Gori da bi bila konkurentna na naјvećoј sceni?

- Kod dјece iz malih država ima viže želje i volje da se istaknu. Imaјu inat da iz male Hrvatske i Crne Gore pokažu da vrijede, i treba im pomoći da rastu. Mislim da talenata na našim prostorima uvijek ima. Treba ih samo pametniјe i bolje usmjeriti da ispolje svoj maksimum - naglašava Balić.

Imaјu i male države, smatra Balić, svoјe adute da se mјere sa velesilama.

- Imamo aduta. Samo treba pomoći igračima da se pravilno razviju - zaključio јe Balić.
UO RSCG usvoјio dokumenta za sezonu 2022/23.

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore usvojio je dokumenta za takmičarsku sezonu 2022/23. Takođe, izabrani su i organi za takmičarsku sezonu 2022/23 – za direktora liga je izabran Milorad Vujošević, za komesara za suđenje Miloš Ražnatović, za registracionog sudiju Miljan Vešović, dok je za komesara za bezbjednost imenovan Veselin Radetić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 10:01