Вељко Башић са изабраницима / - фото: ОСЦГ
28/05/2021 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Башић: Надам се пролазу у други круг

Одбојкаши Црне Горе ће на Европском првенству играти у Б групи у Острави са домаћином Чешком, Словенијом, Италијом, Бугарском и Бјелорусијом

Одбојкаши Црне Горе ће на Евроволеју играти у Б групи у Острави са домаћином Чешком, Словенијом, Италијом, Бугарском и Бјелорусијом.

Селектор „црвених” Вељко Башић сматра да је жреб у Хелсинкију могао бити много повољнији.

Наша група је наjтежа. Ситуациjу нам компликуjе чињеница да jе Чешка, коjу смо добили на прошлом ЕП у Холандиjи, домаћин групе. Оптимиста сам, вjеруjем да ћемо управо против Чешке одлучивати о пласману у други круг из ове изузетно компликоване групе – казао је Башић за „одбоjка.ме”.

Утакмице у Острави се играју од 3. до 9. септембра. Четири првопласиране екипе ће напредовати у нокаут рунду. Башић је добро упознат са свим ривалима.

– Словениjа jе била друга на Европском првенству, сви знамо да је Италија увиjек jака, Бугари имаjу талентовану и добру екипу. Чеси готово ништа нису миjењали од Холадније. Добро познаjем и Бjелорусиjу, jер сам пуно пута тамо играо. Наша екипа jе већ наступала на Европском првенству и показала да зна како да функционише у тим околностима. Надам се да у наjмању руку можемо поновити резултат са прошлог Евроволеја, али и да можемо обезбиједти пласман у други круг – рекао је Башић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 23:24