Славље Црногораца / - фото: ОСЦГ
14/05/2021 u 22:26 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Башић: Плод плана направљеног 2017. године

Никола Лакчевић: Пореметило нас је када смо сазнали да је Словачка савладала Швајцарску и да нас три бода воде на Европско првенство

Одбојкаши Црне Горе ће други пут заредом наступити на смотри најбољих репрезентација Старог континента.

Након побједе над Азербејџаном (3:1) на старту другог турнира Ф групе у Подгорици, Башићеви изабраници су знали да ће на крају квалификација бити макар међу пет најуспјешнијих другопласираних репрезентација.

Било je драматично против Азербејџана, али нисам сумљао у моју екипу ни једног момента. Већ четири године радим са њима. Ништа није случајно. Све је почело 2017, када сам сјео са предсједником Савеза и направили смо дугорочни програм. Изборили смо по први пут пласман на Европско првенство у Холандији, а ево сада смо опет ту – рекао је селектор Црне Горе Вељко Башић.

Узбуђен је био либеро Никола Лакчевић.

Кренули смо фуриозно у прва два сета, све је изгледало феномелно, играли смо лијепу одбојку. У том тренутку смо сазнали да је Словачка савладала Швајцарску и да нас побједа од 3:0 или 3:1 шаље на Европско првенство. Можда нас је то у неку руку пореметило, екипа Азербејџана је такође одиграла јако добро, искористили су прилику, одузели нам сет и продужили меч. У четвртом сету је опет било јако тешко, али смо успјели да изађемо на крај са њима и пласирамо се на континентални шампионат – рекао је Лакчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:23