Вељко Башић са, сада већ бившим изабраницима / - фото: ОСЦГ
26/10/2021 u 19:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Башић: Понашање одређених играча на Евроволеју је било разочаравајуће

Искусни стратег поднио оставку на мјесто селектора репрезентације Црне Горе, а Управни одбор Обојкашког савеза је прихватио

Вељко Башић више није селектор одбојкашке репрезентације Црне Горе.

Искусни стратег је у извјештају о наступу на Евроволеју у Чешкој, навео да су услови рада, као и подршка ОСЦГ били на завидном нивоу и да преузима одговорност за чињеницу да су „црвени” такмичење завршили на последњем мјесту у својој групи, без освојеног бода и сета.

Сматрам да је и поред свих потешкоћа коjе смо имали, резултат и нарочито понашање одређених играча према раду и групи био разочараваjући. Сходно томе, а држећи се моjих принципа, преузимам одговорност за неуспjех на Европском првенству 2021, те подносим оставку на мjесто селектора мушке националне екипе – писало је у извjештаjу Башића.

Управни одбор ОСЦГ jе усвоjио оставку Башића, уз признање за резултате коjе jе остварио у четворогодишнjем мандату, укључуjући и историjски, дебитантски наступ на Европском шампионату и двиjе побjеде остварене у Холандиjи 2019.

УО ОСЦГ jе донио одлуку да селектор мушке пионирске репрезентациjе Дарко Пребирачевић предводи селекциjу коjа ће играти на У17 Европском првенству 2023. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:38