Takmičari Bese / - FOTO: TK BESA
20/11/2022 u 08:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berišaj osvojila zlato, Besi tri zlata u Sarajevu

Članica Tekvondo kluba Besa, Anđela Berišaj, osvojila je zlatnu medalju na međunarodnom G2 turniru Bosna i Hercegovina open u Sarajevu

Berišaj je, nakon tri ubjedljiva trijumfa protiv predstavnica Bosne i Hercegovine i Srbije, osvojila zlatno odličje u kategoriji do 68 kilograma.

Ona je ove godine osvojila zlatne medalje i na međunarodnim turnirima u Zrenjaninu i Vršcu, dok je srebrna bila na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tirani, Kroacija openu u Zagrebu, Evropskim igrama u Sofiji, Svjetskom prezident tekvondo kupu u Draču, G2 turnirima Slovenia open u Ljubljani i Montenegro open u Podgorici.

Uspješan nastup Bese u Sarajevu upotpunili su junior Benan Jusufđokaj (do 51) i Aurora Vuljaj (do 63), osvajanjem bronzanih medalja.

- Jusufđokaj je zauzeo treće mjesto, iako je vodio do samog kraja polufinalne borbe. Ostao je bez finala zbog greške sudija, koji nijesu vidjeli poen na podu. Leo Gegaj je u dramatičnoj borbi sa prestavnikom Hrvatske poražen - kazao je trener Bese Nikola Gegaj agenciji MINA.

On je istakao da je Andrea Berišaj (do 59) prošla prvo kolo protiv Britanke, ali je u drugom zaustavila reprezentativka Južne Koreje.

- Vuljaj je bila na pragu finala, ali je u posljednjim sekundama izgubila polufinalnu borbu i morala da se zadovolji bronzom - rekao je Gegaj.

Dvodnevni turnir u sarajevskom hotelu Hils okupio je 630 takmičara iz 38 država.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:53