Константин Аверка / - Фото: Ватерполо савез
03/05/2022 u 12:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелорус Аверка постао црногорски репрезентативац

Црногорски ватерполо тим биће jачи за Бjелоруса Константина Аверку, коjи jе након три године добио дозволу да игра за наш национални тим

Он ће бити у конкуренциjи за наш тим коjи ће 21. jуна против Мађарске отворити Свjетско првенство. Процедура jе комплетно испоштована и оваj сjаjни ватерполиста прикључиће се екипи селектора Владимира Гоjковића на првом, наредном окуплjању.

Бjелорус, коjи jе до прошле сезоне наступао за Jадран (стигао 2018. године), тренутно носи капицу шпанског Сабадљjа (у друштву са репрезентативцем Душаном Банићевићем), и освоjио jе ове године Еуро куп.

Рођен jе 1997. године, у Jадран jе стигао из Штурма, и играч jе лиjеве стране.

- Ради се о изузетном играчу, за кога су се интересовале броjне велике репрезентациjе. Већ три године покушавамо, и од овог љета он ће званично бити у конкуренциjи за наш тим. Итекако ће поjачати конкуренциjу пред ова два велика такмичења коjа нас очекуjу - поручио jе селектор Владимир Гоjковић.

Аверка jе изразио велико задовољство што ће бити дио jедне од наjбољих репрезентациjа свиjета.

- Од 2019. имам желjу да играм за црногорску репрезентациjу, и то се сада испунило. Оно што могу обећати jе да ћу дати максимум у капици са црногорским грбом - поручио jе Аверка.

Наше ватерполисте током лjета очекуjу велики изазови. Послиjе Свjетског првенства у Будимпешти, кратке паузе, наступаће краjем августа на ЕП у Сплиту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:36